DomovNasveti za nakup darilDarila za najstnike

Darila za najstnike

Za najstnike smo pripravili nekoliko drugačne, moderne hobije, ki razvijajo specifične motorične sposobnosti in jih pripravijo do tega, da več časa preživijo na prostem. Prav tako predstavljamo najbolj priljubljene miselne uganke in družabne igre s slovenskimi navodili, ki bodo celotni družini podarili nekaj čudovitih skupnih trenutkov.

Podarite jim svobodo na prostem.

Zamenjajte žogo s frizbiji in bumerangi.

bumerang-najstnikiV trgovini imamo celo kopico letečih predmetov, izpostavljamo pa izjemno popularni frizbi Aerobie Pro, s katerim je bil postavljen svetovni rekord v najdaljšem metu. Najstniki pogosto igro povlečejo tudi v trdo temo, zato presenetite z nevsakdanjim frizbijem Skylighter oziroma Frisbee LED, ki imata vgrajene LED lučke za nočno podajanje. Izbirate lahko tudi med raznobarvnimi bumerangi različnih dometov in nenavadih oblik.

Naj okrepijo ravnotežje s hojo po vrvi.

Hoja po vrvi je zdrav način preživljanja časa na prostem z družino ali prijatelji. Kompleti za hojo po vrvi vsebujejo vse, kar potrebujete, da se vzpnete s tal v višave. Priljubljeni Slackline je odličen pripomoček, ki krepi ravnotežje, popravlja držo telesa in je zato lahko tudi spremljevalec drugim oblikam športne vadbe.

Podarite mu sposobnosti kenguruja.

Pogo stick je igrača, ki je zaslovela v 90-ih letih s pomočjo takrat popularne računalniške igre Comander Keen. Gre za palico, ki ima vgrajeno vzmet, oz. hidravlični mehanizem, ki omogoča kengurujske skoke. Danes se, predvsem v ZDA, uporablja za premikanje po mestu (podobno kot skateboard), obstajajo pa tudi profesionalna tekmovanja, kot npr. Xpogo.

Prebudite njihove talente s cirkuškimi in žonglerskimi rekviziti.

zongliranje-najstnikiZa prve korake v svet žongliranja so najbolj primerne beanbag žonglerske žogice, ki so mehke, zaradi česar jih je lahko loviti in hkrati se ne odkotalijo daleč po neizbežnih padcih. Za pomoč pri učenju pa je na voljo tudi knjiga z osnovami žongliranja. Če kupujete darilo za nekoga, ki ima žogice v malem prstu, pa lahko razmislite o nakupu žonglerskih kegljev, ki bodo gotovo predstavljali zabaven izziv.

diabolo-najstnikiV krog najožjih sopotnikov žonglerjev sodi tudi diabolo. Ta vražji rekvizit je privlačen tako začetnikom kot že izkušenim žonglerjem, saj ponuja enostaven začetek ustvarjanja, obenem pa omogoča skoraj nepregledno množico trikov. Za najstnike priporočamo malce večje diabole kot so diabolo Big foot ali pa malce bolj profesionalne Circus in Finesse diabole. Za tiste, ki imajo vrtenje diabola že v malem prstu, pa imamo na voljo tudi diabole z ležaji, ki odprejo številne nove možnosti izvajanje trikov.

Za spretne prste in gibčne roke sta na voljo tudi različni yoyoti za izvajanje trikov in njegov japonski prijatelj kendama. Prednost obeh rekvizitov je, da jih ves čas nadzoruješ z vrvico in jih lahko brez strahu pred razbitinami vadiš v domačem okolju (potem pa se podaš na svetovno prvenstvo na Japonsko).

Delujejo nežno, ko pa jih nadgradite z ognjenimi, lahko postanejo prav spektakularni… Gre za žonglerski rekvizit poi, rekvizit za vrtenje, ki se čudovito povezuje z gibanjem, plesom in glasbo. Med očarljive poi za začetnike sodijo poi Kiwido s svojimi dolgimi in barvastimi repki ali pa poi z rutkami.

Nahranite njihove sive celice z miselnimi igrami.

kaca-najstnikiVečna klasika je seveda Rubikova kocka in izpeljanke različnih oblik, mehanizmov in težavnosti, ki jih lahko spoznate v naši trgovini. Med drugim so na voljo kocke s 7×7 kvadratov na stranici, pa Rubikova kača, pri kateri iz trikotnih delov sestavljamo poljubne oblike in Rubikova 360° krogla, pri kateri moramo različno obarvane kroglice premakniti skozi različno obtežene sfere, ki se vrtijo vsaka po svoje.

Zelo popularne so tudi kovinske in lesene zavozlanke. Cilj je, da jih previdno razstavite in nato spet sestavite skupaj. Že prvi del je včasih pravi oreh, sploh na težjih težavnostnih stopnjah! So izjemno priljubljena oblika darila, ker je na voljo precej različnih in ker so zelo pozorno in lepo izdelani, pa imajo tudi zbirateljsko vrednost.

Odprite jim vrata v svet čarovnij.

V naši trgovini so vam na volju različni čarovniški seti in posamezne čarovnije, ki terjajo malce več spretnosti in vaje, a imajo skoraj vse priložen tudi dvd za lažje delo in nudijo obilico zabave in priložnosti za navduševanje prijateljev. Med njimi najdete posebne svinčnike, s katerimi luknjate bankovce, ne da bi v njih pustili luknjo, penaste žogice, ki spreminjajo obliko, izginjajo in se ponovno pojavljajo, karte, ki spreminjajo prvo in zadnjo stran, poskočne luči, fantomske kovance, spreminjajoče se svinčnike in druge.

Družabne igre so način, kako za mizo ponovno zbrati celo družino.

Predstavljene družabne igre so preproste za naučiti, vendar ponujajo dovolj kompleksen miselni izziv, ki bo zadovoljil najstnike in njihove starše. Vse naštete igre imajo priložena slovenska navodila.

druzabne-igre-najstnikiCarcassonne je čudovita igra, pri kateri boste postopoma spoznavali deželo okrog sebe in gradili mesta, ceste in polja, ki vam bodo prinašali različno število točk – ampak šele potem, ko jih boste zavzeli s svojimi delavci. Čar igre je v postopnem odkrivanju ploščic in iskanju pravega mesta za njih – boste pomagali sebi in s tem tudi svojemu nasprotniku ali pa boste raje nekoliko taktizirali?

Spletke so igra, polna pomembnih odločitev in ugibanja, kaj bodo storili vaši nasprotniki. Postavljeni ste v vlogo graditelja veličastnega mesta, ki v bitki za ugled želi prehiteti svoje tekmece. Vsako potezo k sebi povabite enega izmed svetovalcev, ki vam bo pomagal z vojskovanjem, vero, arhitekturo, trgovanjem, vladanjem in celo čarovnijami. Morda pa boste spletkarili in raje poskušali onesposobiti svetovalce svojih nasprotnikov… Prelepe ilustracije vas bodo popeljale v fantazijski svet mračnega dvornega življenja.

Prepovedani Otok je povezovalna igra sodelovanja, pri kateri se igralci za mizo spopadejo s potapljajočim otokom in poskušajo na varno pripeljati izgubljene dragocenosti, še preden te izginejo v globinah oceana. Vsak izmed igralcev ima svojo posebno moč, s katero pomaga ekipi. Se vam bo uspelo rešiti skupaj z vsemi štirimi zakladi, še preden potone vaša pristajalna ploščad?

V Stone Age upravljate s plemenom kromanjoncev. Mali jamski možje bodo po vaših navodilih pridelovali različne materiale, kot npr. les, opeko in zlato, vi pa jih boste morali v zameno nahraniti. Če boste želeli povečati svoje pleme, boste parček svojih podanikov poslali v kočico ljubezni. Odlična igra vodenja delavcev in upravljanja s surovinami, ki je marsikaterega manj izkušenega igralca družabnih iger navdušila nad hobijem.

Deli s prijatelji: Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Dodaj komentar

MENI