DomovNasveti za nakup darilDarila za odrasle

Darila za odrasle

V tej rubriki najdete ideje za darila za odrasle, ki se še vedno radi igrajo in se bodo razveselili domiselnega poklona. Nabor sestavljajo pozabljene igrače iz otroštva, domiselne miselne zanke, pripomočki za krepitev gibalnih spretnosti in nekatere najbolj atraktivne družabne igre.

Znova jih očarajte s kalejdoskopi.

kalejdoskop-odrasliPisani barvni vzorci delujejo pomirjujoče in sanjavo rišejo neskončne zgodbe domišljije. Če iščete bolj klasično verzijo z vrtljivim sprednjim delom, vam priporočamo klasični vrtljiv kalejdoskop z lesenim vzorcem. Če vas zanima bolj sodoben kalejdoskop, si oglejte verzijo s pretakajočimi bleščicami, med katerimi najbolj izstopa ploski kalejdoskop.

Ste že slišali za oktoskope? Od kalejdoskopov se razlikujejo po tem, da ne vsebujejo barvnih delcev, temveč lomijo samo okolico. Med njimi je najbolj popularen oktaskop Ognjemet, pokukajte pa tudi skozi oktaskop Stare igrače ali oktaskop marmor.

Gradbenik po srcu?

neocube-odrasliNeodim magnetne kroglice so trenutno najmočnejši komercialno dostopni magneti, iz katerih se lahko sestavlja ogromno različnih 2D in 3D likov in teles ali pa izdeluje gibajoče predmete kot na primer vrtavke. Kroglice imajo tako kot vsi magneti dva pola in med seboj se lahko privlačijo ali odbijajo. Zaradi te lastnosti jih ni mogoče preprosto zlagati eno na drugo, temveč jih morate graditi modularno, kar pomeni, da začnete z majhnimi skupki, ki jih potem sestavljate v večje in bolj kompleksne oblike. Velik del zabave je ravno v razmišljanju, kako ukrotiti kroglice in doseči, da se bodo lepo zložile v obliko, ki jo želite.

Uganke in zanke za velike mislece.

Posebej izpostavljamo bogato kolekcijo kovinskih in lesenih miselnih ugank, ki jih moramo razstaviti in nato spet sestaviti skupaj. Razdeljene so po različnih težavnostnih stopnjah, tudi znotraj različnih stopenj pa boste le s težavo našli dve enaki.

puzzle-odrasliZa ljubitelje puzzlov priporočamo puzzle Curiosi in njihovo mini različico (velikost škatlice z vžigalicami), ki so nekaj posebnega zaradi čudovitih barvnih motivov in končne oblike kroga – za razliko od klasičnega pravokotnika. Za tiste, ki želijo korak dlje, pa smo pripravili 3D puzzle Wrebbit s katerimi boste sestavili različne arhitekturne mojstrovine, glavna odlika pa so veliki penasti koščki, ki jih je užitek sestavljati.

Nekaj posebnega so Inside3 labirinti kockaste oblike, pri katerem boste poskušali žogico spraviti skozi 7 različnih nadstropij. Različne težavnostne stopnje se začnejo pri prosojni kocki, ki jo je mogoče razstaviti, končajo pa pri popolnoma črni, hermetično zaprti kocki – brez priloženega zemljevida.

Skupaj poiščite ravnotežje!

V naši trgovini so na voljo seti za hojo po vrvi v različnih širinah in dolžinah traku, med njimi pa je osnoven in najbolj iskan komplet 15m/35mm. Popularni Slackline krepi ravnotežje in je odlična vadba za celo telo, uporabimo pa ga kjerkoli v naravi. Skoraj kjerkoli. Za začetek morda bolje izogniti visokih pečin in prepadov.

Nepogrešljiva prijatelja frizbi in bumerang.

Pri aktivni zabavi s prijatelji izstopajo frizbiji Aerobie Ring Pro, ki imajo izjemno dolge in stabilne lete. Za malce bolj vztrajne metalce pa predlagamo nakup bumerangov izvrstne kakovosti, ki se ob pravilni tehniki zagotovo vrnejo.

Darilo za vse – družabne igre.

dixit-skatla-odrasliZa večje družbe priporočamo igro Dixit, ki temelji na pripovedovanju in jo krasijo čudovite ilustracije. Za bolj dinamične družbe pa si privoščite igro Jungle speed, ki je že več let prodajna uspešnica. Za strateško razpoložene so igre Carcassonne, Tobago in Stone age. Če vas zanimajo igre, v katerih se združeni zoperstavite preprekam, ki vam jih zastavlja igra, si oglejte Flash point.

Za v dvoje vam predstavljamo klasične, lesene igre kot so Backgammon, šah, go in kalaha, med modernejšimi pa izpostavimo detektivsko igro Mr. Jack ali pa odštekano verzijo heksagonalnega šaha z žuželkami, Hive.

Vabimo pa vas tudi, da si ogledate našo sestrstko spletno trgovino druzabne-igre.si, kjer imamo na veljo več sto različnih naslovov družabnih iger.

Zavrtite jih z vrtavko.

Nikakor ne pozabite na preproste in nostalgične vrtavke. V naši trgovini ponujamo predvsem lesene, a izbirate lahko med različnimi oblikami in poslikavami, majhnimi v steklenički, risočimi in obračajočimi ali vrtavkami na izmet, na poteg z obročem, ali pa takšne z ročajem.

Deli s prijatelji: Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Dodaj komentar

MENI