7 Wonders: Babel

7 Wonders: Babel je tretja razširitev za igro 7 Wonders, ki popolnoma spremeni način igranja z dvema novima moduloma: babilonski stolp in kartice velikih projektov. Na babilonski stolp dodajamo pravila, ki veljajo za vse igralce hkrati, velike projekti pa so skupni cilji za eno dobo, ki jih poskušamo igralci dokončati s skupnimi močmi.

2 - 7

Število igralcev

30 min

Čas igranja

10 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

29,90 

Na zalogi

7 Wonders: Babel je razširitev za igro 7 Wonders. Za igranje potrebujete osnovno različico, dodatek pa lahko združite z drugimi dodatki.

7 Wonders Babel doda dva modula, ki ju lahko uporabljate ločeno, oba hkrati ali pa skupaj z drugimi dodatki.

Babilonski stolp doda igri osrednjo ploščo, na katero igralci polagajo ploščice z različnimi pravili, ki veljajo za vse igralce hkrati. Ploščice se pred začetkom igre enakomerno razdelijo med igralce, nato pa se zgodi predkrog, v katerem igralci izberejo štiri kartice, ki jih bodo imeli v roki med igro, po enakem postopku kot kasneje poteka podajanje kartic. Naštejmo nekaj pravil – med ploščicami je takšna, s katero igralci prejmejo manj bonusa za vojaške podvige in tista, s katero imajo igralci na voljo neomejeno količino surovin posameznega tipa (če imate postavljeno eno opeko, jih imate na voljo neomejeno število). Naenkrat so v igri lahko le tri ali štiri pravila, igralci pa pri odlaganju v smeri urinega kazalca prekrivajo stara pravila, ter s tem gradijo stolp. Vsakič, ko želimo dodati novo pravilo, moramo odvreči eno kartico (in s tem »zapraviti« potezo).

Kartice velikih projektov dodajo igri velike zgradbe, ki jih poskušamo igralci zgraditi s skupnimi močmi. Med njimi so utrjena cesta, velike manufakture, žerjavi, in loki zmagoslavja. Ob pričetku vsake dobe odpremo eno, vsaka pa je ustrezne barve (utrjena cesta je trgovsko rumena, loki zmagoslavja prestižno modri). Igralci jih gradimo tako, da vsakič, ko odigramo kartico enake barve, lahko plačamo dodatna dva zlatnika in s tem prispevamo k gradnji projekta. Ob koncu igre bomo za svoj trud bodisi nagrajeni (če bo projekt uspešen in smo pri njem sodelovali), bodisi kaznovani (če bo projekt neuspešen in k njemu nismo prispevali ničesar). Za nagrado lahko npr. dobimo žeton, s katerim eno kartico postavljamo zastonj, med drugim pa lahko prejmemo tudi dodatno vojaško moč, zlatnike, itd. Kaznovani bomo z odvzemom kartic, ki so že na mizi, z bankrotom, ali pa z odvzemom vojaške moči.

Babel je izvrsten dodatek, ki ga priporočamo vsem igralcem, ki želijo 7 Wonders dodati novo kompleksnost, saj je igra zaradi skupnih pravil še bolj taktično globoka.

Založnik

Leto

2014

Avtor

Antoine Bauza

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

10 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Izbiranje kartic, Različne moči igralcev, Sočasno izbiranje akcij, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/7-wonders-babel-navodila.pdf

Dice Tower

Video Thumbnail
7 Wonders Babel Review - with Tom Vasel


Game Boy Geek

Video Thumbnail
7 Wonders: Babel Review - with the Game Boy Geek

Rahdo Runs Through

Video Thumbnail
7 Wonders Babel Gameplay Runthrough


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku