7 Wonders: Wonder pack

Mali dodatek k igri 7 Wonders, ki doda 4 nova čudesa: Kitajski zid, Stonehenge, Veliki tempelj Ramzesa II (Abu Simbel) in belgijski Manneken Pis. Vsak ima svojo prav posebno značilnost.

2 - 7

Število igralcev

30 min

Čas igranja

10 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

10,90 

Na zalogi

7 Wonders: Wonder Pack je razširitev za igro 7 Wonders. Za igranje potrebujete osnovno različico, dodatek pa lahko združite z drugimi dodatki.

7 Wonders: Wonder Pack doda štiri nova čudesa, kar bo popestrilo igranje, saj so vsa nekoliko bolj posebna od tistih, priloženih k osnovni igri.

Kitajski zid je razdeljen na štiri faze gradnje, ki jih, za razliko od ostalih čudes, lahko gradite v kateremkoli zaporedju. Vsaka stopnja vam prinese zelo koristne dobrote, npr. 8 zlatnikov, dve vojaški enoti ali pa sposobnost, da ob koncu igre od sosedov prekopirate eno karto znanstvenega napredka, pa tudi to, da iz kupa odmetanih kartic brezplačno postavite eno. Zelo koristno in vsestransko čudo sveta.

Stonehenge se osredotoča na pomen kamna, saj vam bo v zadnji fazi gradnje prinesel dve zmagovalni točki za vsako kartico s kamnom, ki jih boste imeli pred sabo ob koncu igre. Na B strani je posebnost polje, v katerega lahko vstavite kartico poljubne barve, ki je ostali igralci ne vidijo, na koncu igre pa jo obrnete in prejeli boste toliko točk, kot sta imela vaša soseda kartic v tej isti barvi.

Tempelj Ramzesa II v Abu Simblu je poseben zato, ker v njem lahko pokopavate voditelje (za uporabo tega čudesa je nujen dodatek Leaders). Prejeli boste dvakrat toliko točk, kot je cena za postavitev voditelja (ponavadi 6 ali 8 točk).  Poleg tega je Abu Simbel bogat z navadnimi zmagovalnimi točkami.

Manneken Pis na A strani sam po sebi nima sposobnosti, vam pa omogoča, da spodnjo in vrhnjo fazo gradnje čuda skopirate od levega soseda, srednjo pa od desnega. Zato je zanimiv za igralce, ki so igro preigrali že velikokrat in bi radi vsakič nekoliko drugačen taktični izziv. Na B strani pa ima Manneken Pis le eno stopnjo gradnje, za katero je sicer potrebno odšteti precej surovin, vendar prinese 7 zmagovalnih točk, 7 zlatnikov in eno vojaško enoto.

Založnik

Leto

2013

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

10 +

Avtor

Antoine Bauza

Igralci

2, 3, 4, 5, 6, 7

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Izbiranje kartic, Različne moči igralcev, Sočasno izbiranje akcij, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/7-wonders-wonder-pack-navodila.pdf

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku