8 minutni imperij

8 minutni imperij  je hitra in lahkotna igra bitke za ozemlje. Igralci si prizadevajo osvojiti čim več dežel z naseljevanjem mest in zbiranjem surovin.

2 - 5

Število igralcev

15 min

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Slovenska

Pravila

17,90 

Na zalogi

8 minutni imperij se igra na enem izmed štirih priloženih zemljevidov – trije so fiktivni, eden pa je evropski. Vsi igralci začnete s tremi vojaškimi enotami v osrednji deželi. Nad ploščo se odprejo kartice akcij, ki so obenem tudi kartice surovin. Igralec, ki je na potezi izbere eno izmed akcij – z njimi lahko pošlje svoje enote po zemljevidu, gradi nove enote, postavlja mesta in odstrani enote drugim igralcem. Svoje enote lahko pošlje tudi čez morje, vendar le, če povleče kartico z ladjo. Kartice, ki so na tržnici akcij najdlje, so brezplačne, tiste, ki so ravnokar prišle iz kupa, pa mora plačati. Na karticah so tudi različne surovine (zelenjava, dragulji, orodje). Cilj vsakega igralca je zbrati čimveč surovin posamezne vrste, saj to prinaša točke. Nekaterih surovin je veliko (npr. zelenjave) in jih morate zbrati precej, da bi dobili nekaj točk, druge pa so redke (dragulji). Ob koncu igre (pri štirih igralcih je to 8 krogov) se preštejejo točke surovin, pa tudi točke ozemlja. Vsaka regija, kjer ima igralec večino, šteje eno točko. Zmagovalec je igralec z največ točkami.

8 minutni imperij  je igra zbiranja setov in osvajanja ozemlja, združena v hitro igro z lahkimi pravili, ki služi kot odlična igra “za vmes” med daljšimi igrami. V resnici traja okrog 15 minut – razen, če uspe vsakemu igralcu svojo potezo odigrati v 15 sekundah. Kar pa ni cilj, saj ste v igri soočeni s kar nekaj taktičnimi odločitvami, ki so precej odvisne od tega, kaj počnejo vaši soigralci in v katero smer se želijo širiti. Tudi pregled nad možnimi akcijami vseh igralcev vpliva na vaše razmišljanje, tako da gre za “veliko igro v majhni škatli”.

Založnik

Leto

2012

Avtor

Ryan Laukat

Pravila

Slovenska

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

15 min

Priporočena starost

8 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Izbiranje kartic, Modularna plošča, Zasedanje ozemlja, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail
Eight Minute Empire Review - with Tom Vasel


Drive Thru Review

Video Thumbnail
Eight Minute Empire Review

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00