Abomination: The Heir of Frankenstein

Frankensteinova pošast prisili (bolj ali manj nore) znanstvenike, med katere sodite tudi vi, da mu ustvarijo sorodno dušo, ki mu bo delala družbo. Skupajo bo potrebno sešiti različne človeške dele in jih oživiti. Na pokopališču je uporabnih kosov precej, a kaj, ko niste edini, ki jih kradete. Če jih zmanjka, bo treba “ustvariti” nove…

2 - 4

Število igralcev

180 min

Čas igranja

13 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

59,90 

Na zalogi

Frankensteinova pošast je osamljena. Je edini primerek svoje vrste, zaradi videza težko dobi nove prijatelje, slej ko prej pa se še najbolj potrpežljiv človek naveliča pasjanse dan za dnem. Zato pošast zagrozi najbolj iznajdljivim znanstvenikom in jih prisili, da ji ustvarijo sorodno dušo, s katero bo lahko igrala vsaj remi, če ne celo kakšen Quarto ali Pylos.

Abomination je t.i. “worker placement game”, kjer se s soigralci borite za izvedbo najboljših akcij. Ko jo v rundi izvede nekdo od vas, je ta akcija za ostale do konca runde zaklenjena.

Glavni atribut Abominationa pred konkurenco v istem žanru je inovativno “propadanje” že nabranih surovin – neživo telo s časom preprosto propada. Če boste neprevidni, se vam kaj lahko zgodi, da bo tako težko nabrana gomila mesa, ki ste jo uspešno pridobili nekaj krogov nazaj, zgnila in ne bo več uporabna niti za tiste manj važne dela telesa, npr. uhlje, podbradke in možgane. Poleg tega ne gre pretiravati z umori in podobnimi aktivnostmi, saj nam to zmanjšuje ugled (nihče ne mara serijskih morilcev, pa če so še tako šarmantni) in človečnost, ki pa na koncu igre nezanemarljivo vplivata na končni rezultat.

Igra je zahtevnejša in traja relativno dolgo – najbolje je, da si za igranje rezervirate vsaj slabe tri ure časa. Kljub vsemu pa je dobro uravnotežena in igralce celoten čas igranja drži na trnih. Dolžina je na nek način celo atribut, saj omogoča spretnejšim igralcem, da na dolgi rok negirajo učinek smole pri metanju kock (te mečemo, ko skušamo obuditi svojo pošast). Igro spremljajo izvrstna zgodbovna podlaga in prepričljive, često groteskne ilustracije. To ni igra za ljudi z zelo slabimi želodci, vsem ostalim pa bo v spominu ostala kot ena tistih iger, ki vas posrka vase in ustvari odlično vzdušje.

Založnik

Leto

2019

Avtor

Dan Blanchett

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

180 min

Priporočena starost

13 +

Zahtevnost

Zahtevne igre

Mehanika

Postavljanje delavcev, Različne moči igralcev, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Game Boy Geek

Video Thumbnail

Abomination: The Heir of Frankenstein Review with the Game Boy Geek

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00