facebook_pixel

Aeon’s End (2. edition)

Aeon’s End je sodelovalna družabna igra z elementi grajenja kupčka. V njej se boste s soigralci borili proti demonskim pošastim, ki želijo uničiti mesto Gravehold, ki predstavlja je zadnja utrdba človečnosti v podzemnem svetu.

1 - 4

Število igralcev

60 min

Predviden čas igranja

14 +

Priporočena starost

Angleščina

Angleško besedilo na kartah

43,90 

Ni na zalogi

Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Aeon’s End je sodelovalna družabna igra z elementi grajenja kupčka. V njej se boste s soigralci borili proti demonskim  pošastim, ki želijo uničiti zadnjo utrdbo človečnosti, Gravehold. Tja ste se zatekli po tem, ko so vas na vašem pohodu po podzemlju napadla različna strašna bitja, t.i. Neimenovani. Prebivalci Graveholda so našli način, kako preusmerjati energijo, ki jo za svoje napade uporabljajo pošasti, toda težava je v tem, da po istih kanalih bitja lahko napadajo utrdbo. Za preusmerjanje energije uporabljate posebne dragocene kamne, posebnost igre (za razliko od sorodnih, npr. Dominiona), pa je v tem, da je priloženih 7 različnih kamnov (valut), vsako igro pa izberete le tri, tako da se igra vsakič poganja nekoliko drugače.

V igri prevzamete vlogo varovalcev utrdbe, “breach mage-ov”. Svojo moč sestavljate z izbiranjem kartic iz osrednje tržnice, vsak izmed likov pa ima tudi svojo lasten nabor moči in dodatno posebno sposobnost. Vaša naloga je, da premagate posamezna bitja, vsako izmed njih pa ima popolnoma svojstven način, na katerega vas skuša onesposobiti. Princ požrešnosti vam npr. odžira misli (kartice) drugo za drugo, tako da se vaš nabor možnosti med igranjem vedno bolj oži, kakšna druga pošast pa vpliva na vašo izrabo posebnih moči, sposobnost nabiranja kamnov, itd. Sovrag “The Crooked Mask” vam, ustrezno z imenom, nekaj časa pomaga, nato pa vas izpraši kot star tepih. S postopnim odpiranjem kanalov postajate vedno močnejši, toda s tem postajajo močnejši tudi vaši nasprotniki.

Odlična sodelovalna igra z močno zgodbo, saj so na vsaki kartici likov in pošasti predstavljene njihove ozadnje zgodbe. Približa se občutku igranju t.i. “dungeon-crawler” RPG iger, sploh zaradi mehanizma, pri katerem vrstni red ob napadu določate naključno, kar poustvari vzdušje bitke.

Priporočamo, da si ogledate še vsebinsko razširitev za igro, ki doda dva nova zlikovca, novega protagonista in nove dragocene kamne in ostale kartice.

Aeon’s End: The Nameless

 

 

Založnik

Leto

2017

Avtor

Kevin Riley

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

60 min

Starost

14 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Izbiranje kartic, Sodelovanje, Usklajevanje kartic v roki, Ustvarjanje kupčka

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Rahdo Runs Through

Video Thumbnail

Aeon’s End Review – with Tom Vasel

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00