Agricola: All Creatures Big and Small

All Creatures Big and Small je verzija igre Agricola za dva igralca. V njej na majhni farmi vzgajate živali in igralec z največ živalmi je zmagovalec.

2

Število igralcev

30 min

Čas igranja

12 +

Priporočena starost

Angleščina

Angleško besedilo na kartah

34,90 

Na zalogi

All Creatures Big and Small je verzija igre Agricola za dva igralca.

Če ste taki kot mi, zelo radi igrate Agricolo, ampak pri izbiri taktike niste objektivni, temveč se ves čas ukvarjate samo z luštkanimi figuricami živalic. Ni skrbi, kajti ta različica Agricole odstrani trdo delo na polju s sejanjem pšenice in trdo delo s krotenjem moža (žene) in malih razbojnikov v domači hiši – ostane vam samo skrb za živali. Po novem imate dovolj časa, da se z njimi ukvarjate, jih hranite, češete in jim pripovedujete zgodbe … Igralca začneta s kmetijo v velikosti 3×2 polja, ki jo lahko kasneje v igri razširita. Cilj je vzgojiti čimveč živali, za kar morate postaviti čimbolj smiselne staje za različne vrste živali – znotraj ene staje namreč lahko biva samo ena vrsta. Za gradnjo potrebujete les in kamen, ki ju dobite z osrednje tržnice, tam pa lahko nakupujete tudi nove živali (za oboje porabite eno izmed svojih akcij). Postavljate lahko tudi zgradbe, ki prinašajo različne bonuse, nekatere med njimi (hlev), pa lahko shranijo še dodatne živali. Živali ob koncu vsake poteze dobijo tudi mladiče, kar vam olajša življenje. Krog poteka tako, da igralca izmenično polagata žetone akcij na osrednjo tržnico (ko je polje enkrat zasedeno, se ga ne da uporabiti še enkrat!), igra pa se konča po osmih krogih. Takrat igralca preštejeta živali in si glede na vrsto razdelita točke (ovc je največ, zato se točkujejo slabše, konjev pa najmanj, zato so vredni največ).

V Agricoli za dva si postavljate vprašanja kot so: kako naj postavim lesene pregrade, da bom v njih spravil kar se da veliko živali? Koliko prostora bom namenil prašičem in koliko konjem? Zakaj Lizka še ni povrgla? (Ker v njeni staji ni bilo dovolj prostora.) In predvsem – zakaj imam tako malo prostora?! Je odlična igra taktike, kjer morate iz vsake poteze iztisniti največ in pri tem še predvidevati, česa si želi vaš nasprotnik, saj vas lahko prehiti pri izbiri akcije, ki jo nujno potrebujete. Morda ste načrtovali, da boste najprej postavili hlev, nato kupili prašiče in jih spravili tja, pa vas soigralec prehiti pri gradnji hleva – in vaš načrt se podre. Toda občutek, ko ob koncu igre pogledate kmetijo polno življenja, odtehta težavnost vseh teh miselnih orehov – če vam lesene figurice, ki se veselo pasejo niso dovolj, pa bo svoje odtehtala zmaga za pičlih par točk, saj je igra napeta do konca.

Založnik

Z-Man Games

Leto

2012

Avtor

Uwe Rosenberg

Navodila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

2

Čas igranja

30 min

Starost

12 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Polaganje ploščic, Postavljanje delavcev

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail

Agricola All Creatures Great and Small Review – with Tom Vasel


Rahdo Runs Through

Video Thumbnail

Agricola All Creatures Big and Small Gameplay Runthrough


Starlit Citadel

Video Thumbnail

Agricola: All Creatures Big & Small Review – Starlit Citadel Reviews Season 2


Ocene


Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Agricola: All Creatures Big and Small”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00