Agricola (Revised Edition)

V Agricoli vsak igralec stopi v čevlje kmeta in njegove žene, ki živita v majhni leseni kolibi. Na koncu igre je zmagovalec tisti, ki ima najboljšo kmetijo. Da to dosežete, morate postavljati staje za živali in poskrbeti za njih, obenem pa v domači hiši skrbeti za naraščaj in priskrbeti hrano za družino.

1 - 4

Število igralcev

120 min

Čas igranja

12 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

48,90 

Ni na zalogi

Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Toliko skrbi za ubogega kmeta! Delo je zahtevno – treba je nahraniti živali, jim zgraditi staje, poskrbeti za razplod, za vse to pa je treba nabrati ustrezne materiale. Ob vsem tem pa se kmet trudi biti družinski človek in poskrbeti za ženo, ki si želi naraščaja! Za to bo treba najprej povečati hišo, vendar pa bo kasneje dodaten par rok prišel še kako prav. Ko bodo otroci zrasli, pa bodo šli v šolo in postali strokovnjaki na svojem področju, kar bo vašo kmetijo spremenilo v pravi grunt.

V čem se “revised edition” razlikuje od stare verzije?

Revised edicija vsebuje izboljšana pravila, ki bodo olajšala učenje igre. Maksimalno število igralcev je znižano iz 5 na 4, za igralce, ki želite igrati z večjo skupino, pa je na voljo pa razširitev za 5 in 6 igralcev. Iz igre je bila odstranjena “družinska” različica, ki je sedaj na voljo v samostojni verziji Agricola: Family Edition. Prevetrene so kartice s poklici in izboljšavami in najpomembneje – dodane so male simpatične figurice živali, ki nadomestijo dolgočasne kocke.

Kako se igra?

Agricola poteka v 6 fazah, razdeljenih na 14 krogov. Na koncu vsake faze sledi žetev, natančneje po 4., 7., 9., 11., 13. in 14. krogu. Vsak igralec začne s figurico kmeta in njegova žene in lahko z njima stori skupno dve akciji v enem krogu. Možnosti je veliko, a vendarle se pogosto zdi, da jih manjka, saj figurice ne moremo postaviti na mesto, ki jo že zaseda figurica soigralca. Vsak igralec ob pričetku igre prejme še 7 kartic s poklici in 7 kartic manjših izboljšav, ki jih lahko uporabi med igranjem, če se mu zdi, da sodijo v njegovo/njeno strategijo. V taktičnem pogledu si lahko privoščite marsikaj, predvsem pa boste morali iskati pravo ravnovesje med sledenjem svoji lastni poti in prilagajanjem glede na poteze nasprotnikov.

V čem je čar?

Odličen preplet različnih mehanik (širjenje ozemlja, izbira pravih kartic, postavljanje delavcev na prava mesta), ki poskrbijo za odličen taktični izziv.

Komu je namenjena?

Agricola je namenjena igralcem, ki že imajo nekaj izkušenj z igranjem iger ekonomskega razvoja.  Ko se v celoti spoznali z njo, je ena najbolj simpatičnih in dodelanih iger ekonomskega razvoja. Izvrstna je tudi v dvoje!

Zakaj jo imamo tako radi?

Tematika, ki jo obožujete ali prezirate – mi jo imamo zelo radi, saj se nam zdi ideja družinskega vsakdana na kmetiji zelo posrečena in simpatična. Še posebej pa so nam všeč kartice poklicev, ki igro naredijo zelo dinamično in jo tematsko še poglobijo.

GremoŠeEno* kriterij:

Agricola traja med 45 in 150 minutami, odvisno od nivoja kompleksnosti, ki ga izberete in števila igralcev. Je posebej priljubljena igra za pare, saj se v dvoje odigra v približno eni uri in pol, vmes pa boste spletli pravo zgodbo o dveh konkurenčnih kmetijah, s svojimi vzponi, zapleti, padci in obveznim srečnim koncem. Radi se boste vračali k njej.

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Leto

2016

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

120 min

Priporočena starost

12 +

Zahtevnost

Zahtevne igre

Mehanika

Izbiranje kartic, Postavljanje delavcev, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

To The Table

Video Thumbnail

To the Table: Agricola (Revised Edition) Review

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00