Alhambra

Najboljši mojstri iz Evrope in Arabije se ob koncu 13.stoletja zberejo v španski Granadi, da skupaj zgradijo čudovito palačo.

2 - 6

Število igralcev

60 min

Predviden čas igranja

8 +

Priporočena starost

Neodvisna od jezika

Jezik navodil

32,90 

Na zalogi

Šifra: BGALH Kategorija:

Granada, 1278. Ob vznožju gorovja Sierra Nevada raste veličastna in neosvojljiva trdnjava, spomenik dosežkom svojega časa, Alhambra. Vaša naloga je, da kot mavrski emir najamete najboljše graditelje, ne glede na to, ali gre za prostozidarje iz severa ali botanike iz juga. Z njihovo pomočjo gradite stolpe, vrtove, pavilijone, arkade in druge veličastne sobane. Toda vsi želijo primerno plačilo in to v njihovi domači valuti! Denar v Alhambri je na voljo v štirih različnih valutah in je na voljo na tržnici denarja (borze so prišle šele kasneje). Poleg njih je razstava arhitekturnih načrtov, iz katere lahko jemljete ploščice z raznimi deli trdnjave – skupaj jih je 54, toda vedno so na voljo le štiri hkrati, po ena v vsaki valuti. Igralec na potezi najprej vzame denar iz borze (eno ali dve kartici) in z njimi kupi načrt za stavbo. To lahko zgradi takoj ali pa jo zadrži v roki. Kasneje v igri lahko tudi kupite izboljšave za stavbo in jih položite čez obstoječe dele trdnjave, ki jih imate pred sabo. Dodatno potezo igralci prejmete, če ste pri svojih nakupih zelo natančni in kupite stavbo za točen znesek – takrat prejmete dodatno potezo, kar pa ni vedno lahko, saj so kartice oštevilčene od 1-8 in pogosto potrebujete ravno pravo kombinacijo. Ob koncu igre prejmejo točke igralci, ki imajo največ zgradb posamezne vrste (pavilijoni, arkade, vrtovi, stolpi…), dodatne točke prejme pa igralec z najdaljšim zidom okrog svojih stavb – nekatere ploščice imajo namreč rob pobarvan s črno črto in s pametnim zlaganjem in povezovanjem zgradite čvrsto utrdbo. Igra se konča, ko igralci postavite vseh 54 zgradb.

Alhambra je super taktična igra s preprostimi pravili, v kateri ste na potezi soočeni z dilemo, katero valuto vzeti in katero zgradbo postaviti. Ves čas spremljate, kaj počnejo vaši soigralci, saj ne želite, da vas prehitijo po številu arkad, pavilijonov, vrtov. Obenem pa ves čas razmišljate tudi o zidu in igralec, ki uspe najbolj prefinjeno splesti vse skupaj v čudovito arabesko, je zmagovalec. Priporočamo jo igralcem, ki so jim všeč igre tipa Catan in Quadropolis, ter iščejo dobro taktično igro s krajšim igralnim časom.

Založnik

Queen Games

Leto

2003

Avtor

Dirk Henn

Navodila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

2 – 6

Čas igranja

60 min

Starost

8 +

Igralci

2, 3, 4, 5, 6

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Izbiranje kartic, Polaganje ploščic, Usklajevanje kartic v roki, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail
Alhambra Review - with Tom Vasel
Video Thumbnail
Alhambra: Dodger Leigh, Ashley Johnson, and Shane Nickerson join Wil on TableTop, episode 17

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00