Alone

Alone sooči enega igralca, ki igra osamljenega junaka na vesoljski ladji, z do tremi nasprotniki, ki nanj ščuvajo grozovite vsemirske pošasti in mu skušajo preprečiti zmago.

2 - 4

Število igralcev

90 min

Čas igranja

14 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

76,90 

Na zalogi

Šifra: BGALONE Kategorija: Oznaka:

Za koliko igralcev: 2-4
Koliko časa: 1-2 uri
Zahtevnost: 4/5

Eden od igralcev postane junak na zapuščeni vesoljski ladji. Ostali igralci postanejo zlobneži, ki ga bodo oblegali s tako grozljivimi pošastmi, da bo naš neustrašni junak jokal kot mala punčka in klical svojo mamico.

Junak bo skozi kopico scenarijev raziskoval vesoljsko ladjo, odkrival nove sobe, interaktiral z okoljem (prižigal in ugašal luči in podobno) ter iskal svoj cilj za to igro. Teh je obilo, vsako igro pa junak prejme en končni cilj in dva osnovna cilja. Najprej mora doseči vsaj enega od osnovnih, preden se lahko loti končnega in s tem zmaga igro. Pri raziskovanju ladje zares tava v temi, saj se kaj nemarnega lahko pojavi tudi v sobah, kjer je junak že bil in so vmes izginile iz njegovega vidnega polja (takrat se plošča s sobo umakne z mize, zato se ni težko tudi zgubiti v labirintu hodnikov). Konec koncev zobati vesoljski črvi niso le kipci, ki čakajo na naslednji obrok, ampak radi malo lezejo naokoli in raziskujejo širni svet.

Prej omenjene zobate nesnage (in še marsikaj drugega) kontrolirajo do trije “dungeon masterji”, torej igralci, ki na plošči nimajo svojega lika, vlečejo pa vse niti iz ozadja. Ti vedno vidijo vse sobe in pošasti, ter skušajo vesoljske barabone kar najbolje premikati po ladji, da bi junaka ujeli v past, iz katere ne bo prišel živ.

Priporočamo: Alone je zanimiva igra mačke z mišjo. Všeč bo ljubiteljem Dungeons & Dragons, Gloomhaven, pa tudi Nemesis in Escape from Aliens in Outer Space. Igra je precej kompleksna, zato jo priporočamo predvsem izkušenim igralcem namiznih iger.

Založnik

Leto

2018

Avtor

Andrea Crespi

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

90 min

Priporočena starost

14 +

Mehanika

Igranje scenarijev, Metanje kock, Secret Unit Deployment

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Video Thumbnail

Alone Review – with Tom Vasel

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani. Osebni prevzemi so v času veljavnosti protikoronskih ukrepov možni od ponedeljka do petka med 10:00 in 18:00.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku