Altiplano

Altiplano je strateška igra gradnje in razvoja, v kateri ste postavljeni v Ande. Na začetku začnete z zelo omejenimi surovinami in z vlogo, ki jo imate v vasi, z vsakim krogom pa se vam odpirajo nove možnosti. Čudovita igra z obilo taktičnimi možnostmi in posebnim sistemom igranja, pri katerem svoje surovine vlečete iz vrečke,zato je zelo pomembno, kaj vržete vanjo – podobno kot v igri Orléans.

2 - 5

Število igralcev

90 min

Čas igranja

12 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

49,90  39,90 

Na zalogi

Altiplano je strateška igra gradnje in razvoja, v kateri skušate kar najbolje razviti vašo vasico v Andih s pomočjo nabiranja različnih surovin in s trgovanjem z njimi. Na začetku igre imajo igralci dostop do omejenega števila surovin in dobrin, vsak od igralcev pa ima svoj poklic, ki mu prinaša nekatere prednosti. Vsak igralec skuša izpolniti cilje, ki so mu zadani ob začetku igre in ki prinesejo dodatne točke – pri tem pa je manjša posebnost to, da vam enega podelijo soigralci.

Z njimi se nato podate v bitko za surovine, ki jih ni na voljo na pretek, zato lahko igrate svojo igro ali pa nekoliko nagajate nasprotnikom. Na srečo lahko na različnih lokacijah uporabljate različne sposobnosti surovin – s srebrom se obogatite, ribe lahko menjate za druge surovine, volno alpak pa spremenite v dragoceno blago. Pri tem uporabljate poseben sistem shranjevanja surovin na statve v svoji vasi, ali pa v vrečko iz katere nato žrebate surovine v naslednjem krogu.

Na koncu igre je vaš cilj, da svoje najdragocenejše surovine spravite na najbolj dragocena mesta na statvah v vaši vasi, do tja pa pridete le s točnim dostavljanjem pravih surovin na prava mesta, pametnim sestavljanjem vrečke in predvidevanjem potez vaših soigralcev, pa tudi z gradnjo ceste, ki omogoča premikanje na različne lokacije. Do poti vodi več različnih taktik in včasih je tisti, ki zna bolje spravljati blago na statve uspešnejši kot tisti, ki uspe pridobiti v vrečko največje število surovin.

Ena uspešnejših iger ekonomskega razvoja v letu 2017 s privlačno tematiko, ki bo pritegnila strateške sladokusce. Dobro deluje predvsem pri 2 in 3 igralcih, pri štirih pa se igralni čas zaradi precejšnje kompleksnosti nekoliko podaljša. Predviden čas igranja je sicer med 60 in 120 minut.

Založnik

Leto

2018

Avtor

Reiner Stockhausen

Število igralcev

Čas igranja

90 min

Priporočena starost

12 +

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Zahtevnost

Zahtevne igre

Mehanika

Različne moči igralcev, Uporaba akcijskih točk

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail

Altiplano Review – with Tom Vasel


Rahdo Runs Through

Video Thumbnail

Altiplano Gameplay Runthrough

Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Altiplano”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00