Android: Netrunner – Revised Core Set

Prenovljena, “Core 2.0”, različica priljubljene družabne igre Android: Netrunner, v katerem se igralca pomerita v spopadu med megakorporacijo in hekerjem, ki skuša vdreti v njen sistem. Nova verzija vključuje sveže ilustracije in prenovljeni set kartic, ki odstranjuje nekatere premočne kartice iz prvega seta in jih zamenja s karticami iz prvih dveh dodatkov (Genesis Cycle in Spin Cycle).

2

Število igralcev

45 min

Čas igranja

12 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

39,90 

Ni na zalogi

Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Novosti v “Revised” verziji

Android: Netrunner Revised je samostojna različica igre. Za igranje ne potrebujete prejšnjih izdaj igre.

Dogajanje v Revised različici igre je postavljeno 5 let v prihodnost po dogajanju iz prejšnje osnovne igre. Stari liki bodo dobro znani vsem, ki so že kdaj igrali Android Netrunner, le da so nekoliko spremenjeni – nekateri so bolj ranjeni, drugi bolj prizemljeni, tretji izmučeni od stalnega boja.

Ključna novost nove različice je, da so odstranjene nekatere premočne kartice, ki so otežile igranje in “deckbuilding” pri nakupovanju nadgradenj. Tako sta odstranjena “Account Siphon” in “Parasite”, pa tudi veliko prešibka “Lemuria Codecracker”, ter druge. Nadomestijo jih nekatere kartice iz dodatkov Genesis Cycle in Spin Cycle.

Izdaja prenovljene različice (konec leta 2017) sovpada z razglasom novega sistema dovoljenih kart za turnirski način igranja. Založniki v Fantasy Flight Games so na ta način prenovili osnovni set in iz rotacije odstranili kartice, ki so premočno omejevale igralce pri sestavljanju svojih kupov kart. Prav tako so uvedli sistem rotacije med Data Packi, tako da preostale karte iz dodatkov Genesis Cycle in Spin Cycle niso več dovoljene za turnirsko igranje. S tem je Android: Netrunner postal zanimiv tako za nove kot za stare igralce, ki se lahko zdaj igranja in sestavljanja kupov lotijo z večjo taktično svobodo.

Več o igri

Android: Netrunner je asimetrična igra s kartami za dva igralca s cyberpunk tematiko, ki se dogaja v New Angelesu, futurističnem mestu v temačni prihodnosti, ki mu vlada pohlep.

Igralca se razdelita na dve strani. Prvi prevzame vlogo korporacije, ki želi za vsako ceno doseči svoje cilje, za kar potrebuje čas in denar, drugi pa postane heker, ki skuša to preprečiti s svojimi napadi na strežnike podjetja. Pri tem korporacija nastavlja obrambne zidove, pasti in viruse, heker pa potrebuje znanje in opremo, ter veliko mero previdnosti, da se ne ujame v mrežo. Cilj igre je, da ena izmed strani zbere 7 točk, ki jih prinašajo le kartice agend – korporacija jih mora dokončati, heker pa ukrasti.

Vsaka stran se sooča s popolnoma drugačnimi taktičnimi izzivi. Čas deluje na strani korporacije, saj postaja z vsako potezo močnejša in bogatejša, heker pa se sooča s časovno stisko in mora delovati hitro in udarno. Nikoli ne sme popustiti pritiska, kajti le tako lahko ustavlja razvoj podjetja.  Korporacija lahko na skrivaj za strežniki gradi različne projekte, med katerimi so nekateri manj pomembni, drugi pa odločilni – ko heker naleti na prve, mu včasih ne ostane nič drugega, kot da jih vrže v smeti in ugotovi, da je bil cel njegov trud zaman. Ko pa naleti na kartico agende, jo ukrade in je na tak način korak bližje zmagi. Kadarkoli med igro lahko korporaciji zakuha tudi škandal in jo s tem oblati v očeh javnosti – na drugi strani pa lahko korporacija hekerja poškoduje in mu s tem oteži nadaljevanje igre.

V osnovni igri se boste srečali s štirimi različnimi korporacijami in tremi različnimi hekerji – vsak paket kartic zahteva drugačen taktični pristop. Hans Bioroid razvija umetne delavce (biorobote), ki so nastali na podlagi poizkusov s snemanjem možganov. Jinteki je njihov glavni rival, saj ustvarja klonirane superljudi, ki so sposobni tudi vladanja. NBN je najbolj prepričljiva medijska korporacija, ki z natančnim merjenjem množic v javnost lansira le tiste informacije, ki si jih ljudje najbolj želijo, Weyland Consortium pa je vodilno podjetje na področju gradbeništva v vesolju. Na hekerski strani lahko prevzamete vlogo anarhista, ki ga žene želja po maščevanju, a deluje z zelo omejenimi sredstvi. Kriminalni heker je tu le zaradi denarja in zato ne bo želel sprejemati nepotrebnih tveganj, zadnja skupina pa so idealisti, ki vdirajo v podjetja le zato, da vidijo, kako se še da povezati nove programe s tehnološkimi izumi – njihova oprema je daleč najbolj napredna.

Android: Netrunner je živeča igra s kartami (LCG), kar pomeni, da z novimi karticami povečate svet igranja. Na voljo so mnogi dodatni paketi (data packs) in dodatne razširitve (deluxe expansions). Osnovna igra je sicer dovolj bogata, da deluje samostojno, razširitve pa bodo prava izbira za igralce, ki so igro že dodobra preigrali in si želijo novih izzivov.

 

Založnik

Leto

2017

Avtor

Richard Garfield

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

45 min

Priporočena starost

12 +

Igralci

2

Zahtevnost

Zahtevne igre

Mehanika

Različne moči igralcev, Uporaba akcijskih točk, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail
Android Netrunner Review - with Tom Vasel


Starlit Citadel

Video Thumbnail
Android Netrunner Review - with Tom Vasel

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00