Aquaretto

V igri Aquaretto gradite velik vodni živalski vrt, poln zanimivih živali. Pri tem morate paziti na dovolj velike akvarije za živali, razporeditev posameznih vrst, na hranjenje in razmnoževanje. Odlična družinska igra!

2 - 5

Število igralcev

45 min

Čas igranja

10 +

Priporočena starost

Neodvisna od jezika

Jezik navodil

27,90 

Na zalogi

Šifra: HSAB111 Kategorija: Oznaka:

Aquaretto je mlajši bratranec igre Zooloretto, v kateri gradite živalski vrt. Lahko ga igrate samostojno, lahko pa obe igri združite.

V Aquarettu želite postaviti velik morski park. Vaš cilj je, da ob koncu igre privabite več obiskovalcev kot sotekmovalci. Igralci na začetku igre predse prejmete ploščo, na katerem je prazen travnik in bazen, kamor spravite presežne živali. Dobite tudi nekaj srebrnikov, ki jih potrebujete za gradnjo. Na potezi iz vrečke vlečete ploščico. Na ploščicah je ena izmed vrst morskih živali, prodajalnica ali pa srebrnik. Najpomembnejše so ploščice živali. Žival, ki ste jo povlekli, ne postavite neposredno v svoj vrt, temveč jo morate najprej naložiti na tovornjak. Ker to počnejo vsi igralci, se tovornjaki hitro polnijo, na vsakem pa so največ tri ploščice. Igralci se lahko odločijo, da na svoji potezi ne vlečejo nove ploščice, temveč vzamejo enega izmed tovornjakov. Zelo pomembno je, da znate izbrati tovornjak v pravem trenutku. Če zbirate kite, vaš soigralec pa tudi, ga želite prehiteti – tudi, če je tovornjak bolj prazen. Ko vzamete tovornjak, živali post svoj park. Za razliko od igre Zoloretto niste omejeni s stajami, temveč živali postavljate svobodno. Vendar morate pri tem paziti, da se ista vrsta drži skupaj in da ne meji na drugo, sovražno. V pomoč vam je kombiniranje samčkov in samic, ki rodijo mladičke. Če živali ne morete umestiti drugam, jo postavite v bazen, od koder jo lahko premaknete kasneje ali pa menjate živali s tistimi v bazenih drugih igralcev. Posebnost Aquaretta (v primerjavi z Zoloretto), je tudi to, da morate najeti delavce, ki hranijo živali. Nekatere izmed njih imajo simbol z ribami in vaš cilj je, da do konca igre zapolnite vse ribje simbole. Ob koncu igre igralci točkujete svoje parke. Najprej točkujete vse akvarije, nato pa še vse delavce. Nazadnje odštejete točke za vse vrste živali, ki so vam ostale v bazenu. Zmagovalec je igralec z najbolj simpatičnim morskim parkom.

Aquaretto je odlična družinska igra, v kateri boste uživali zaradi simpatičnih živali in ravno prav razmišljanja. Pravila so dovolj preprosta, da se igre naučite zelo hitro, v največ 5 minutah. Prav tako jo močno priporočamo v kombinaciji z Zoolorettom, saj tako dobite odlično igro z veliko različnimi možnostmi, v kateri je osnovna dilema ali se boste bolj posvetili živalskemu vrtu ali morskemu parku in to odločitev nato prilagajate glede na to, kaj počnejo vaši soigralci.

Založnik

Abacusspiele

Leto

2008

Avtor

Michael Schacht

Navodila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

2 – 5

Starost

10 +

Čas igranja

45 min

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Polaganje ploščic, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Ocene


Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Aquaretto”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00