Arcadia Quest

V igri Arcadia Quest se s tremi heroji podate na lov za vampirjem, ki si je podjarmil svet Arcadie. Na poti vam ne stojijo le pošasti v podzemni ječi, temveč tudi drugi igralci, ki si prizadevajo za isti cilj.

2 - 4

Število igralcev

60 min

Predviden čas igranja

13 +

Priporočena starost

Angleščina

Angleško besedilo na kartah

84,90 

Na zalogi

V Arcadia Quest vsak igralec prevzame ekipo neustrašnih herojev in jo popelje na epsko kampanjo v podzemno ječo. Vaša naloga je spopasti se z množico pošasti (orki, goblini in glavni šef vampir), ter opravljati različne dodatne naloge (queste), s katerimi dobite dodatne moči in zlato.

Med nalogami so nabiranje draguljev različnih vrst, ubijanje specifičnih pošasti in ubijanje herojev drugih ekip. Igra poteka na plošči, ki predstavlja veliko podzemno ječo, vsakič pa je drugačna, saj je sestavljena iz malih ploščic. Na potezi se odločite, katerega heroja premikate in se z njim bojujete, lahko pa tudi počivate (takrat si lahko opomore od prejetih udarcev ali okrepi moč).

Boj s pošastmi poteka preprosto – z metanjem kock. Vsaka pošast in človeški nasprotnik imajo navedeno število točk, ki jih morate vreči za to, da jih presenetite še preden udarijo nazaj. Če vam spodleti, napadejo s svojimi točkami napada, vi pa se branite z obrambnimi kockami.

Vsak igralec ob pričetku igre izbere tri heroje, ki jih tekom igre nadgradi. Posebej dobra stran Arcadia Questa je kampanjski način, pri katerem heroji iz igre v igro pridobijo več moči in opreme. Igri ji priloženih enajst scenarijev, igra pa traja šest posameznih etap. Z opravljanjem nalog igralci odpirajo nove možnosti v prihodnjih igrah in tako vsaka ekipa in vsak heroj postane vedno bolj unikaten.

Arcadia Quest je odlična, ne predolga (60 minut) igra, ki jo odlikuje dober kampanjski način in simpatično izvedena tematika plazenja po podzemnih rovih.

Založnik

Cool Mini Or Not

Leto

2014

Avtor

Eric M. Lang

Navodila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

2 – 4

Čas igranja

60 min

Starost

13 +

Mehanika

Metanje kock, Modularna plošča, Potovanje po zemljevidu, Različne moči igralcev

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/arcadia-quest-navodila.pdf

Dice Tower

Video Thumbnail

Arcadia Quest Review – with Tom Vasel


Board Game Brawl

Video Thumbnail

Arcadia Quest review – Board Game Brawl

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00