Arcane Academy

Arcane Academy je hitra in preprosta igra, v kateri boste igrali vloge mladih čarovniških vajencev, ki se bojujejo za čast in prestiž na čarovniški akademiji. S povezovanjem ploščic nadzorujete elementarne sile in na ta način kuhate mogočne čarobne napoje.

 

2 - 4

Število igralcev

45

Čas igranja

12 +

Priporočena starost

Angleščina

Angleško besedilo na kartah

36,90 

Na zalogi

Šifra: BGARCAC Kategorija: Oznaka:

V Gossamyru so zaključni izpiti nekoliko bolj… magični. Si eden izmed redkih nadarjenih izbrancev, ki so bili poklicani iz vseh koncev sveta v ta “svet med vsemi svetovi”, da bi prisostvoval na predavanjih Akademije za Magijo in Znanosti. Toda vsako leto lahko diplomira le eden, zato moraš dokazati svojo briljantnost v napetem preizkusu bistrosti in inteligence.

Arcane Academy se vrti povsem načrtovanja svojih potez in ustvarjanja mogočnih kombinacij, s katerimi navdušite učitelje, ki vam v zameno podelijo točke prestiža, ki jih potrebujete za zmago. V tej napeti igri čaranja ustvarjate čarobnih napoje in usmerjate silovite elementarne energije. Pred sabo ima vsak igralec svojo ploščo z akcijami, ki je na začetku igre povsem prazna. Z njimi lahko vlečete kartice napojev, pridobite posebne kamne (ki jih potrebujete za čarovnije) in mešate napoje po receptih, ki so navedeni na karticah. Med igro postopoma dodajate nove ploščice in s tem pridobite večjo možno izbiro akcij – pa ne le to! Lahko jih postavljate tako, da so med seboj povezane – na ta način z eno potezo storite tudi do pet stvari hkrati. Taktično ves čas kolebate ali igrati eno izmed obstoječih akcij, dodati novo ploščico, sprazniti ploščo svojih žetonov (da lahko ponovno uporabite stare akcije) ali kupovati in kuhati nove napoje. Prvi igralec, ki skuha 8 napojev sproži zaključek igre – le z napoji pa lahko zmagate, saj so edini, ki prinašajo točke prestiža.

Tematika je zasnovana na podlagi priljubljenega stripa Finding Gossamyr, postavljenega v fantazijski svet, v katerem je matematika jezik magije. Pod igro se je podpisal eden najboljših oblikovalcev iger, Eric M. Lang, ki je med drugim zasnoval tudi igre Blood Rage, Chaos in the Old World, Star Wars: The Card Game in Game of Thrones: The Card Game.

Založnik

IDW Games

Leto

2016

Avtor

Eric M. Lang

Število igralcev

2 – 4

Čas igranja

45

Starost

12 +

Navodila

Angleška

Jezik

Angleščina

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Izbiranje kartic, Polaganje ploščic

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Video navodila

Video Thumbnail

Arcane Academy – How To Play

Pdf navodila

Dice Tower

Video Thumbnail

Arcane Academy Review – with Tom Vasel

 

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00