Archaeology: The New Expedition

Archaeology: The New Expedition je igra s kartami, v kateri v vlogi arheologov igralci nabirajo stare artefakte in trgujejo z njimi.

2 - 5

Število igralcev

20 min

Čas igranja

10 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

19,90 

Na zalogi

V Archaeology: The New Expedition se postavite v vlogo arheologov (presenečeni?), ki izkopavajo starodavne zaklade nekje v egipčanski puščavi. Z nabiranjem različnih kartic želite zbrati prave koščke izkopanin, med katerimi so raztrgani papirusovi zvitki, počena lončevina in drugi neprecenljivi predmeti. Najbolj drzni greste lahko pokukat tudi v starodavno piramido, v upanju, da tam najdete velik zaklad. Ko ste končali s plazenjem po pesku, pa se odpravite na lokalno tržnico in tam povečate vrednost vaše zbirke. Toda nihče ne plača bolje kot muzeji – prodajte jim svoja odkritja v pravem trenutku in si zagotovite največji dobiček. V drobnem tisku te razburljive pustolovščine lahko preberete, da je puščava polna nevarnosti in da se tja odpravljate na lastno odgovornost. Nič hujšega, le uničujoče puščavske nevihte, ki bodo odnesle vas in vaše cenjene artifakte milje stran in pa nekaj prijaznih tipčkov, ki čakajo na mrak, da vas oropajo.

Igralci začnete s štirimi karticami v roki in eno ploščico spomenika pred vami, ki je izbrana naključno (vseeno to ni a-la-carte turizem, ampak garaško delo). Spomenik nato skrivoma napolnite s karticami zakladov, ki ste jih potegnili. Na potezi igralci kopljejo po pesku in sicer tako, da elegantno povlečejo eno kartico iz kupa (beli evropski privilegiranci). Če najdejo zaklad, ga ne pokažejo nikomur in ga obdržijo. Če povlečejo kartico roparja, vlečejo naključno kartico nasprotnika, če najdejo puščavsko nevihto, pa vsi igralci izgubijo polovico kart iz svoje roke. Na srečo jih namesto vas poberejo mali egipčanski dečki in jih nesejo na osrednjo tržnico, ki ima na začetku odprtih pet kartic, po nevihti pa očitno precej več. Po tem, ko vlečete prvo kartico lahko storite eno izmed treh stvari:

  • Odložite eno kartico z zemljevidom, da pogledate pod ploščico spomenika po lastni izbiri – pod njimi so zakladi, ki jih vzamete v roko. Vsak spomenik pa ima tudi svojo posebno značilnost, ki se sproži ob različnih dogodkih (nevihta, kraja, jemanje kartic …)
  • Podate se na tržnico, odložite zaklade iz svoje roke in jih menjate s tistimi, ki so na trgu.
  • Prodajate muzejem in sicer tako, da položite sete kartic z zakladi predse. Več kartic istega tipa (npr. zdrobljenih kosov faraonove maske) imate, več točk je set vreden.

Igralci lahko spomenike raziskujejo le enkrat, ostale akcije pa lahko ponavljajo in jih izvajajo v kakršnemkoli vrstnem redu. Ko je kup s karticami enkrat prazen, igralci izvajajo akcije, dokler niso vsi prepustili svoje poteze – takrat sledi zadnja prodaja muzejem (prosim, ne čakajte na tipa v kravati in suknjiču iz 70-ih, ker ne bo prišel, temveč samo položite kartice iz roke predse). Kdor ima na koncu igre največ denarja zmaga in pošlje ostale nazaj v peskovnik.

Super igra s kartami za dva do pet igralcev – razgibana in zabavna, z dovolj preprostimi pravili tudi za otroke in pospravljena v mali, priročni škatli.

Založnik

Leto

2016

Avtor

Phil Walker-Harding

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

20 min

Priporočena starost

10 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Izbiranje kartic, Preizkušanje sreče, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail

Archaeology: The New Expedition Review – with Tom Vasel


Game Boy Geek

Video Thumbnail

Archaeology:The new Expedition Review with the Game Boy Geek

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00