Arkham Horror: Final Hour

Arkham Horror: Final Hour je nova v seriji iger, navdahnjenih s tematiko fantazijskega sveta H.P. Lovecrafta. To sodelovalno igro bodo 1-4 igralci odigrali v slabi uri, v njej pa bodo skušali izničiti urok, ki intradimenzionalni pošasti odpira vrata v naš svet.

1 - 4

Število igralcev

60 min

Čas igranja

12 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

41,90 

Na zalogi

Ravno sem hotel na zasluženo pivo po napornem tednu, pa me je klical kolega Jože, da je portal spet odprt. Ferdamani kozmični lignji, pustite nas že pri miru!

Arkham Horror: Final Hour je igra, v kateri boste 1-4 igralci skušali izničiti urok, ki bo v naš svet priklical neopisljivo grozo. Vsak igralec bo kontroliral svoj karakter, vsak karakter pa ima čisto svoj kupček akcijskih kart. Te so razdeljene na zgornjo in spodnjo polovico, vsaka pa ima svojevrsten učinek. Pri planiranju poteze igralci vzamejo karto s kupčka, nato pa s pomočjo kartic za določitev prednosti določijo, ali želijo izvesti zgornjo ali spodnjo polovico kartice. Vsako rundo se (ne glede na število igralcev) odigra štiri akcijske kartice; dve z nižjo prednostno številko bosta izvedli zgornjo polovico kartice, dve z višjo pa spodnjo. Svoje karakterje boste prestavljali po mestu in nabirali namige, ki vam bodo pomagali izničiti urok, obenem pa pazili, da vas ne pohrustajo kalamari iz druge dimenzije.

Final Hour je sodelovalna igra, v kateri je komunikacija med igralci omejena. Med potezami se namreč lahko dogovarjajo in usklajujejo strategijo, med izdajanjem ukazov pa dogovarjanja ni. Nekaterim ljubiteljem sodelovalnih iger to morda ne bo všeč, je pa zagotovo svojevrsten izziv. Predvsem pa takšna mehanika onemogoča, da bi (kot se pri sodelovalnih igrah rado zgodi) celotno igro vodil en igralec, ostali pa bi bili bolj kot ne statisti. Igro odlikuje tudi kratek čas igranja, saj je za razliko od ostalih Lovecraftovskih iger končana v slabi uri in si zanjo ne rabite rezervirati pol dneva.

Založnik

Leto

2019

Avtor

Carlo A. Rossi

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

60 min

Priporočena starost

12 +

Mehanika

Sodelovanje

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail

Arkham Horror: Final Hour Review – with Zee Garcia

Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Arkham Horror: Final Hour”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.


Trenutno so zaradi močno povečanega števila paketov, ki jih dostavlja DPD, daljši dostavni roki!


Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani. Osebni prevzemi so v času veljavnosti protikoronskih ukrepov možni od ponedeljka do petka med 10:00 in 18:00.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku

Zaradi protikoronskih ukrepov je fizična trgovina zaprta. Možni so samo osebni prevzemi za spletna naročila.