Arkham Horror

Arkham Horror je kultna sodelovalna igra, ki temelji na klasični Chutlhu temi. V vlogi različnih raziskovalcev se morate podati na ulice Arkhama in poskušate preprečiti zlobnemu The Ancient One, da vdre v naš svet. Na poti vam bodo stale različne pošasti in stvori, ki jih morate poraziti.

1 - 8

Število igralcev

240 min

Čas igranja

14 +

Priporočena starost

Angleščina

Angleško besedilo na kartah

54,90 

Izdelka žal ni na zalogi

Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Arkham Horror ima status kultne grozljivke med družabnimi igri. V njej se s prijatelji podate v fantazijsko mesto Arkham, kjer želite zapreti vse portale v onostranstvo, preden preko njih na naš planet vdrejo grozljive pošasti in pogubijo človeštvo. Na začetku igre si izberete svoj lik, ki je tematsko izjemno dovršen – ima svojo ozadje, pripadajoče sposobnosti in predmete, igra pa ima tudi unikaten sistem veščin. Vsak lik ima namreč tri pare sposobnosti, na začetku poteze pa lahko izberete kakšno razmerje med njima želite – če boste želeli hitro premikanje, s tem izgubite sposobnost, da se pošastim prikradete za hrbet. V igri se sprehajate od ene točke do druge – npr. od univerze do policijske postaje in norišnice, ter pri tem nabirajo različne predmete, uroke in orožja, ki vam pomagajo pri bojevanju s pošastmi. Med igro se pošasti pojavljajo na naključnih lokacijah zemljevida in več kot jih je, težje se je premikati po mestu. Lahko vas celo pahnejo v blaznost in takrat se podate v vmesno deželo med tostranstvom in onostranstvom, kjer morate opravljati različne misije, da se rešite in pridete nazaj. Pri tem seveda izgubite večino stvari, ki ste jih pridobili do tedaj. Vsaka igra ima popolnoma drugačen občutek igranja glede na to, katero zaključno pošast (The Ancient One) izberete ob pričetku igranja. Vaš cilj pa vedno ostaja enak – zapreti vse portale v mestu in s tem obvarovati človeštvo pred pogubo blaznosti.

Arkham Horror odlikuje izjemno podrobna zgodba. Večurna igralna seansa je nekaj običajnega, vendar čas mine izjemno hitro, ker se boste navezali na svoj lik in vživeli v njegovo zgodbo. Kljub temu, da gre za dolgo igro, uživa izjemno priljubljenost in se igra zelo pogosto. Dodatna prednost je, da jo lahko igrate z večjo družbo.

Za ljubitelje igre z veliko mizo, priporočamo dodatek Dunwich Horror. Doda 8 novih likov, kup novih sposobnosti, predmetov in pošasti, predvsem pa novo igralno ploščo mesta Dunwich, ki je le kratko vožnjo z vlakom stran od Arkhama. Preiskovalci bodo morali po novem paziti na obe mesti, dodatek pa uvede nova pravila.

 

Založnik

Fantasy Flight Games

Leto

2005

Avtor

Kevin Wilson, Richard Launius

Navodila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

1 – 8

Čas igranja

240 min

Starost

14 +

Mehanika

Igranje vlog, Metanje kock, Potovanje po zemljevidu, Različne moči igralcev, Sodelovanje

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Game Boy Geek

Video Thumbnail
Shut Up & Sit Down, Episode 5½

Ocene


Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Arkham Horror”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00