Ashes: Rise of the Phoenixborn

Ashes: Rise of the Phoenixborn je čudovito ilustrirana igra, ki po načinu igranja spominja na Magic: The Gathering. V njej se postavite v vlogo polbogov, ki skušajo upepeliti druge polbogove in s tem izčrpati njihovo moč.

2 - 4

Število igralcev

90 min

Čas igranja

12 +

Priporočena starost

Angleščina

Angleško besedilo na kartah

42,90 

Izdelka žal ni na zalogi

Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Ashes: Rise of the Phoenixborn je ena najlepših fantazijskih iger trenutno. Postavljeni ste v vlogo polbogov, ki so nekoč rešili svet pred napadi zlobnih khimer. Človeštvo vam je bilo hvaležno, toda mir ni trajal dolgo, saj je pohlep zanetil mnoge nove vojne, v vas pa vcepil idejo po tem, da postanete božanstvo – toda za to morate ostati zadnji preživeli polbog. V igri je na voljo 6 likov, ki se razlikujejo po svojih karakteristikah. Posebnost igre je, da je popolnoma prilagodljiva – kupčke kart, s katerimi igrate si izdelate po svojih željah (ali pa uporabite prej pripravljene predloge), prav tako pa se sami odločite, kakšne kocke, s katerimi plačujete akcije želite imeti pred sabo. Če je vaš lik svečenik, izberete več obrednih kock, morda pa je čarovnik – v tem primeru izberete več kock magije. Sami se odločite tudi, katerih pet kartic želite imeti v roki ob pričetku igre, kar pomembno vpliva na začetno strategijo. Nato igra poteka po principu odlaganja kartic predse, z njimi pa lahko napadate ali se branite. Ko kartico izčrpate, je ne morete uporabiti v naslednjem krogu, zato je nujno dobro predvidevanje nasprotnikovih načrtov in potez. Igralci lahko, ko se prebijejo skozi obrambni zid, napadejo tudi glavni lik nasprotnika – ko mu zmanjka življenjskih točk, je izločen iz igre. Konec igre je, ko eden izmed igralcev ostane kot zadnji preživeli.

Ashes: Rise of the Phoenixborn je igra, ki je v osnovi namenjena igri z dvema igralcema, dopušča pa tudi (solidno) možnost igranja z večimi. Veliko število likov, kart in različnih tipov kock zagotavlja igralno izkušnjo, ki je vsakič drugačna in omogoča veliko ponovitvenih igranj. Zato je prijazna za tiste, ki iščejo dobro igro spopada s kartami, za neprimerno manjši vložek kot v primeru Magic: The Gathering. Ashes je primerljiv z igro Android: Netrunner, ki poteka v distopični sci-fi prihodnosti, Ashes pa odlikuje izjemno lep fantazijski svet, poln nadnaravnih sposobnosti.

Na voljo so tudi razširitve, npr. Ashes: The Children of Blackcloud, v katerem prejmete nov lik, 15-letnega dečka, ki bi rad s krvno magijo obudil slavo svoje družine in province, ter Ashes: The Frostdale Giants, v katerem prevzamete lik Rin Northfella, ki je kljub ledeni okolici v kateri živi, poln bojevniškega boja. Bori se s pomočjo kompleksnih urokov in robustnih pošasti.

Založnik

Plaid Hat Games

Leto

2015

Avtor

Isaac Vega

Navodila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

2 – 4

Čas igranja

90 min

Starost

12 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Metanje kock, Različne moči igralcev, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Board Game Brawl

Video Thumbnail

Ashes: Rise of the Phoenixborn review – Board Game Brawl


Dice Tower

Video Thumbnail

Ashes Review – with Tom Vasel


Drive Through Review

Video Thumbnail

Ashes: Rise of the Phoenixborn Review


Ocene


Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Ashes: Rise of the Phoenixborn”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00