Azul

Družabna igra Azul je dobitnica nagrade Spiel des Jahres (igra leta) 2018. V njej tekmujete v ustvarjanju najlepših dekoracij s ploščicami različnih barv, “azulejos” iz juga Španije.

2 - 4

Število igralcev

30 min

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

39,90 

Ni na zalogi

Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Azulejos so modre in bele keramične ploščice, ki so prevzele portugalskega kralja Manuela I., ko je obiskal Alhambro. Zaželel si je, da bi bila tudi njegova palača okrašena z njimi, zato je najel vas in vaše soigralce, da se izkažete pri prenovi njegove palače. Skupaj s soigralci boste tekmovali v ustvarjanju dekoracij iz barvnih ploščic, zmagovalec pa je tisti, ki uspe ustvariti najbolj popoln vzorec.

Igranje poteka tako, da na potezi jemljete različne ploščice iz različnih tovarn in jih dodajate na svojo ploščo. Trik je v tem, da vedno lahko izberete le eno barvo ploščice, ostale pa pristanejo na cesti, od koder jih lahko poberete kasneje v igri, toda za to prejmete odbitek točk (za tako velikega umetnika se ne spodobi, da bi svoj material pobiral s prašnih tal!). Ko ploščice prenesete v palačo, jih razvrstite v nadstropja. Gradnja v višjih nadstropjih zahteva le eno ploščico, v nižjih pa več (dve do pet), saj so nižje v palači obiskovalci bolj pozorni na detajle, kot pri tistih delih okrasitve, ki so visoko pod stropom. Ko ploščice pripravite za gradnjo, se ob koncu igre prenesejo v vzorec, ki je sestavljen iz petih različnih barvnih ploščic (plošča 5×5). Ob koncu igre točke prejmete za ustvarjanje čimbolj popolnih vzorcev na 5×5 plošči, ki predstavlja stene palače. Največji bonus prejmete, če uspete umestiti pet ploščic enake barve, ali pa takrat, ko zapolnite celotno vrsto. Bolj kot igra napreduje, manj prostora imate na steni in več taktičnih spretnosti potrebujete, da v vzorec umestite nove ploščice – ploščice, ki so odveč in vam pri gradnji padejo na tla, vam namreč odbijejo cel kup dragocenih točk…

Družabna igra Azul je dobitnica nagrade Spiel des Jahres (igra leta) 2018 in je po mnenju svetovne igralne skupnosti tudi ena najboljših družinskih iger vseh časov. Je abstraktna igra nabiranja setov ploščic, s preprostimi pravili, ki jih osvojite v nekaj minutah, igrajo pa jo lahko igralci vseh starosti. Najbolje se obnese pri igranju v dvoje, kjer imate najboljši pregled nad taktičnim dogajanjem in lahko med igro tudi konkretno ponagajate nasprotniku, izvrstna pa je tudi pri igranju s tremi ali štirimi igralci, kjer postane dogajanje še veliko bolj dinamično in napeto, saj ploščice izginjajo zelo hitro, zato morate zelo spretno načrtovati svoje poteze in predvideti poteze nasprotnikov. Obenem je Azul čudovito izdelan, odlikujejo ga pisane in kvalitetno izdelane igralne komponente. Uvršča se v isti žanr iger kot Sagrada.

 

Založnik

Leto

2018

Avtor

Michael Kiesling

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

8 +

Zahtevnost

Lažje igre

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail

Azul Review – with Zee Garcia

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku