Battlestar Galactica: Daybreak

Raširitev Daybreak igri Battlestar Galactica doda novo mehaniko političnega upora. To igri doda novo pripadnost, ki je močna predvsem na političnem področju. Dodane so tudi kartice izdaje, pa tudi kartice kriznih situacij, novi liki in dve igralni plošči – ladja za odpadke Demetrius in uporniška baza.

3 - 7

Število igralcev

180 min

Čas igranja

14 +

Priporočena starost

Angleščina

Angleško besedilo na kartah

36,90 

Izdelka žal ni na zalogi

Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Battlestar Galactica: Daybreak je tretji dodatek za igro Battlestar Galactica. Za igranje potrebujete osnovno različico igre.

Največja novost dodatka Daybreak je nova mehanika političnega upora. Z njo je dodana nova kartica pripadnosti, ki jo lahko prejme bodisi človek bodisi Cylon. Ko igralec ob začetku igre prejme kartico upornika, jo pokaže drugim igralcem, njegova posebna sposobnost pa je, da lahko vsako potezo vleče iz kupa kartic upora. Te kartice so zelo dvorezne, saj ekipi nekaj prinesejo, vendar za visoko ceno. Npr. “povleci dve politični kartici in pošlji predsednika v bolniško sobo”. Dodane so tudi nove kartice veščin, še posebej v kategoriji “izdaje”. Nove kartice nadgradijo tematsko izkušnjo, saj bazirajo na dogodkih iz serije, predvsem iz zadnjih sezon.

Dodani sta tudi dve novi ladji: Demetrius in uporniška baza.

Demetrius je ladja za procesiranje odpadkov, pogosto pa v igri predstavlja zadnje upanje za ljudi, ko izgleda položaj že popolnoma izgubljen. Na njej namreč lahko opravimo misijo, ki je ponavadi zelo težek “skill-check”, vendar pa je izplen misije ponavadi odrešilen, npr. odstrani vse Heavy Raiderje in Centurione s plošče. Kartica misije na Demetriusu nadomesti kartico krizne situacije, ki se odpre na začetku kroga.

Uporniška baza ima tri zelo koristna polja, s katerimi lahko med drugim pogledamo naslednjih pet kriznih kartic in jih razporedimo po lastni želji, ali pa prebrskate kup s karticami veščin in izberete tri poljubne. Vendar pa ves čas menja lastnike. Nekaj časa je na strani ljudi, nekaj časa pa na strani Cylonov – koristijo pa jo lahko samo tisti igralci, ki so v danem trenutku ustrezne pripadnosti.

Dodani so še novi liki, nekateri med njimi so prenovljeni, nekateri pa novi.

Vsi dodatki so modularni, kar pomeni, da jih lahko dodajate poljubno, po lastni želji in s tem prilagodite svojo igralno izkušnjo.

Daybreak priporočamo vsem igralcem, ki že imajo katerega od prejšnjih dveh dodatkov in iščejo dodatno vsebino, ki nekoliko poglobi igralno izkušnjo in predvsem doda mnogo zgodbi. Čas igranja se podaljša za približno 30 minut. Igralcem, ki še nimajo nobenega dodatka pa priporočamo, da začnejo z dodatkom Exodus.

Založnik

Fantasy Flight Games

Leto

2013

Avtor

Corey Konieczka

Navodila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

3 – 7

Čas igranja

180 min

Starost

14 +

Zahtevnost

Zahtevne igre

Mehanika

Blefiranje, Glasovanje, Igranje vlog, Izbiranje kartic, Izdajalci, Partnerstva, Različne moči igralcev, Sodelovanje

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail
Battlestar Galactica Daybreak Review - with Tom Vasel

Ocene


Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Battlestar Galactica: Daybreak”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00