Battlestar Galactica: Exodus

Exodus je razširitev za igro Battlestar Galactica, ki doda igralni izkušnji tri novosti. Cylonska flota poskrbi za še več razburljivega galaktičnega letalskega boja. Kartice osebnih ciljev dodajo dodatne naloge, zaradi katerih bo vsak igralec še bolj sumljiv. Dodatek ionske nebule pa bo igri dodal like zaveznikov, ki lahko pomagajo bodisi ljudem bodisi cylonom in s tem posežejo v potek potovanja!

3 - 6

Število igralcev

180 min

Čas igranja

14 +

Priporočena starost

Angleščina

Angleško besedilo na kartah

35,90 

Izdelka žal ni na zalogi

Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

“No, to bi moralo biti nekaj čisto drugačnega.” – Brendan “Hot Dog” Constanza

Battlestar Galactica: Exodus je drugi dodatek za igro Battlestar Galactica. Za igranje potrebujete osnovno različico igre.

Exodus je v svetu družabnih iger smatran kot najboljši od treh dodatkov za igro Battlestar Gallactica in mnogi igralci ga označujejo kot obvezen nakup. Igranju doda tri nove mehanike, ki jih lahko dodajate poljubno, v katerikoli kombinaciji.

Za še bolj napete zračne, letalske dvoboje, dodajte modul Cylonske flote. Gre za dodatno ploščo, ki bo zagotovila, da bo vsaka kartica krizne situacije prinesla v vesolje okrog Galactice nove ladje, proti katerim se boste morali bojevati. Sprva se bodo ladje pojavile na plošči zasledovanja, vendar se bodo premaknile na glavno ploščo, če bo merilnik zasledovanja kadarkoli prišel do konca. To zagotavlja stalno akcijo in prav veliko časa za počitek med potezami ne bo.

Dodatek sprtih pripadnosti igranju doda igranju kazni, če se pri razkrivanju identitete zmotite in razkrijete kartico enega izmed ljudi. Da bo ugibanje kdo je kdo še nekoliko težje, bo vsak od igralcev ob začetku igre prejel skrivni cilj, ki ga bo moral izpolniti, sicer bo Galactica ob koncu igre utrpela izgubo v obliki ene izmed surovin. Te cilji pogosto zbujajo precej suma in jih je relativno težko opraviti, ne da bi si pri tem nakopali kakšno zamero!

Zadnji modul, ionska nebula, doda igri znane obraze iz serije, ki se na ladji pojavijo kot možni zavezniki, z njimi pa se lahko srečamo na različnih mestih Galactice. Toda pozor, tudi Cyloni lahko vplivajo na te like in s tem škodujejo ladji! Zato boste morali po novem paziti tudi na njih, saj vam sicer hitro lahko pobegnejo izpod nadzora.

 

Založnik

Fantasy Flight Games

Leto

2010

Avtor

Corey Konieczka

Navodila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

3 – 6

Čas igranja

180 min

Starost

14 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Glasovanje, Igranje vlog, Izdajalci, Partnerstva, Različne moči igralcev, Secret Unit Deployment, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00