Battlestar Galactica

Battlestar Galactica je sodelovalna igra, ki se odvija v svetu priznane televizijske serije Battlestar Galactica. Vsak igralec prevzame vlogo enega izmed likov iz serije, hkrati pa eden ali več igralcev igrajo na strani sovražnih Cylonov. Igralci morajo razkriti Cylona in se hkrati spopadati s pomanjkanjem goriva in hrane ter političnimi nemiri.

3 - 6

Število igralcev

180 min

Čas igranja

14 +

Priporočena starost

Angleščina

Angleško besedilo na kartah

44,90 

Izdelka žal ni na zalogi

Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Šifra: BGBATGAL Kategoriji: , Oznaka:

“Torej je usoda celotnega človeštva odvisna od mojega … ugibanja?” (dr. Gaius Baltar)

Kako se igra?

Battlestar Gallactica je sodelovalna igra z elementom izdajalca. Na začetku igre se vsak igralec odloči za enega izmed likov, med katerimi so piloti, politični in vojaški vodje, ter inženirji. Vsak ima svoje pripadajoče spretnosti in tudi hibe. Skupaj se vkrcajo na krov Galactice, vendar pa se med njimi skriva tudi Cylon s svojimi lastnimi namerami …

Igralci bodo skupaj upravljali Galactico, pa tudi ladji Colonial 1 in Viper. Vsako potezo bodo soočeni s kartico krizne situacije, ki bo določila problem, ki ga bodo morali odpraviti skupaj, z odmetavanjem pravih kartic spretnosti – včasih bo težava bolj vojaška, včasih bolj politična. Vsaka kartica, ki ne bo ustrezala zahtevani nalogi bo otežila nalogo – glavno vprašanje pa bo, kateri izmed igralcev je želel sabotirati misijo!

Na začetku druge faze igre, ko se bodo igralci približali Zemlji, se bodo ponovno razdelile kartice pripadnosti in zna se zgoditi, da se bo eden izmed prej poštenih človeških igralcev, spremenil v Cylona. Naloga igralcev je, da čimprej ugotovijo, ali je kdo med njimi izdajalec, ter da pri tem vzdržujejo zaloge hrane, goriva, morale in populacije. Če pa uspe Cylonu (ali več njim) prej doseči svoje skrivne cilje, so človeški igralci pogubljeni. Prav vsaka funkcija na ladji je pomembna – od predsednika do pilota. Vsak igralec mora odigrati svojo vlogo z največjo predanostjo, saj lahko le tako upate na uspešen pristanek na Zemlji.

V čem je čar?

Battlestar Galactica poteka v izjemno napetem ozračju, v katerem je vsaka akcija pomembna in tudi dvoumna. Ob tej igri se je nemogoče dolgočasiti, ker boste vsakega igralca podrobno preučevali in poskusili ugotoviti, ali so njegove namere poštene ali pa je zlobni Cylon, ki dela na svoj rovaš.

Komu je namenjena?

Battlestar Galactica je namenjena predvsem oboževalcem serije, pa tudi vsem ljubiteljem družabnih iger, ki so jim blizu sci-fi tematike in nekoliko bolj kompleksne igre. Je ena izmed najboljših znanstveno-fantastičnih iger in odlična sodelovalna igra, ki ne trpi za sindromom “alfa igralca” – saj se vsak igralec odloča sam zase in tako bolj izkušeni igralci ne morejo prevzeti vlogo vodje.

Zakaj jo imamo tako radi?

Battlestar Galactico odlikuje izjemna tematska doslednost – že ob prvem stiku boste prejeli izjemno podrobne kartice z liki, s pomočjo katerih se boste zlahka vživeli v svojo vlogo. Občutek igranja je izjemno podoben občutku gledanja epizode serije, le da tokrat scenarij pišete sami.

GremoŠeEno* kriterij:

Ena igra traja med 2 in 3 urami, zato je igra primerna za igralce, ki so pripravljeni na nekoliko daljšo igralno seanso. Čas med igranjem sicer teče zelo hitro – zaradi stalnega ugibanja, kdo je izdajalec in zaradi kartic dogodkov, ki vas bodo ves čas držale na robu stola.

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Fantasy Flight Games

Leto

2008

Avtor

Corey Konieczka

Navodila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

3 – 6

Čas igranja

180 min

Starost

14 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Blefiranje, Izdajalci, Metanje kock, Partnerstva, Potovanje po zemljevidu, Različne moči igralcev

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail
Battlestar Galactica: the Board Game review - with Tom Vasel

Ocene


Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Battlestar Galactica”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00