Betrayal at House on the Hill

V Betrayal at House on the Hill se s prijatelji odpravite raziskovat temačno hišo na griču nad mestom. V igri pride do velikega preobrata, ko se izkaže, da je med vami izdajalec. Scenarij pregona je vsakič drug, zato ima vsaka igra svojstven občutek.

3 - 6

Število igralcev

60 min

Predviden čas igranja

12 +

Priporočena starost

Angleščina

Angleško besedilo na kartah

40,90 

Na zalogi

Betrayal at House on the Hill je sodelovalna igra, v kateri si igralci izberete svoje like (od lokalnega duhovnika, norega znanstvenika do malega otroka) in vstopite v grozljivo hišo, o kateri ne veste popolnoma nič. Na začetku vidite le prvi dve sobi, nato nove prostore odpirate z vsakim premikom. Kako hitro se boste premikali, je odvisno od hitrosti vašega lika. Pri odkrivanju prostorov sprožite dogodke, ki vas postavijo pred dileme, kako nadaljevati. Naletite tudi na predmete in pomočnike, ki vam pomagajo kasneje v igri, ali pa na prekletstva, ki vas omejujejo in vam črpajo prisebnost in moč. Ko se dodobra spoznate s hišo, tudi s strašljivim podstrešjem in temačno kletjo, zaslutite, da vse ni tako, kot bi moralo biti … Takrat se sproži veliki preobrat. Eden od igralcev se razkrije kot izdajalec, ki vas je zvabil v hišo in vas začne preganjati. Vsak pregon je nekoliko drugačen, saj je igri priloženih 50 različnih scenarijev – med njimi so temačni obredi, prihod nezemljanov, posledice padca meteorita in drugi. V fazi pregona dobi izdajalec izdatno pomoč številnih bitij, ekipa dobrih fantov pa je odvisna predvsem od sposobnosti svojih likov in predmetov, ki so jih uspeli nabrati v prvem delu igre – zato upate, da se bo izdajalec oglasil šele, ko boste do zob oboroženi in pripravljeni na boj.

Betrayal at House on the Hill je sodelovalna igra pripovedovanja zgodbe, pri kateri ustvarjate scenarij za eno izmed tistih strašnih grozljivk, ki ne strašijo s krvjo, temveč s suspenzom. Ves čas veste, da se bo nekaj zgodilo, a ne veste kaj točno. Velika prednost je, da lahko obe strani enakovredno igrajo tudi popolni začetniki, saj so priložena pravila dovolj pregledna in enostavna, da jih osvojite med igranjem. Betrayal at House on the Hill je igra herojskih zmag, tesnih obračunov in prevlade temne strani – ne glede na končni prizor, pa vam bo ostala zgodba, o kateri se boste pogovarjali še dneve.

Založnik

Avalon Hill

Leto

2004

Avtor

Mike Selinker

Navodila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

3 – 6

Čas igranja

60 min

Starost

12 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Izpadanje igralcev, Metanje kock, Modularna plošča, Partnerstva, Sodelovanje

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Undead Viking

Video Thumbnail

AVRAW #48 – Betrayal at House on the Hill: I was betrayed by the hype

Ocene


Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Betrayal at House on the Hill”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00