Beyond Baker Street

Beyond Baker Street je sodelovalna dedukcijska igra s kartami, v kateri poskušate razrešiti umor in se s tem dokazati Sherlocku Holmesu.

2 - 4

Število igralcev

20

Čas igranja

13 +

Priporočena starost

Neodvisna od jezika

Jezik navodil

34,90 

Na zalogi

V Beyond Baker Street ste ekipa detektivov, ki razrešujejo skrivnosten primer umora. Veste je, kdo je glavni osumljenec, kakšen je bil njegov motiv in ob kakšni priložnosti se je umor zgodil. – vse, kar morate storiti je, da to tudi dokažete. Z močjo dedukcije in dajanja namigov, igralci delujete kot ekipa. Nobeden od igralcev namreč ne vidi svojih kart, temveč vidi le karte drugih. S premišljenim dajanjem namigov igralci zbirajo dokaze, ki so v štirih barvah. Zbrati morajo vrednost, ki je na karti storilca, motiva in priložnosti. Na potezi lahko dajo namig drugemu detektivu, preiščejo kraj zločina (vlečejo nove kartice z dokazi), potrdijo en element zločina (ko zberejo dovolj točk), izločijo dokaze, ki ne peljejo nikamor in vlečejo kartice z  novimi motivi, storilci in priložnostmi (če menijo, da jim ne bo uspelo zbrati dovolj dokazov za prejšnjo). Ob pričetku igre si izberete tudi svoj lik, ki določa kakšno posebno sposobnost imate.

Beyond Baker Street je sodelovalna igra, ki spominja na igro Hanabi, ki je osvojila svet in prejela nagrado za najboljšo igro leta 2013. Simpatično pomaganje med soigralci ustvarja celo kopico zabavnih situacij, sploh, ko si nekdo narobe zapomni, kakšne kartice drži v rokah. Z detektivsko tematiko je tudi super darilo za ljubitelje razvozlavanja umorov in Sherlocka Holmesa.

Založnik

Z-Man Games

Leto

2016

Avtor

Robin Lees, Steve Mackenzie

Navodila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

2 – 4

Čas igranja

20

Starost

13 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Sodelovanje, Uporaba spomina, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail

Beyond Baker Street Review – with Tom Vasel


Game Boy Geek

Video Thumbnail

Beyond Baker Street Review with the Game Boy Geek

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00