Biblios

Dolgi hodniki meniškega templja, rahlo priprta vrata in za njimi veličastna knjižnica, v kateri knjige segajo do stropa … V Bibliosu ste menih, ki tekmuje z drugimi igralci, da bi v svojem samostanu zbral najveličastnejšo zbirko knjig.

2 - 4

Število igralcev

30 min

Čas igranja

10 +

Priporočena starost

Neodvisna od jezika

Jezik navodil

19,90 

Na zalogi

Šifra: BGBIBLIOS Kategorija: Oznaka:

Biblios je meniška igra trgovanja s knjigami, v kateri zbirate dragocene starodavne knjige, ki jih želite ob koncu igre čim dražje prodati. Igranje je razdeljeno na dva dela – v prvem delu načrtujete in sestavljate svojo roko, v drugem pa trgujete. V prvi fazi iz kupčka povlečete 4 kartice, eno za drugo, in se premeteno odločite, kam jih boste dali – v svojo roko, v roko soigralcev ali na kupček za drugi del igre. Na karticah so različne vrste knjig (skriptoriji, rokopisi, zvitki …) in denar, ki ga potrebujete za trgovanje v drugem delu igre. V drugi fazi se odpirajo kartice, ki so jih igralci odvrgli v prvem delu. Igrate po sistemu dražbe – kdor ponudi več denarja, ta dobi kartice. Ob koncu igre preštejete, kdo ima največ knjig znotraj posamezne rubrike in jih točkujete. Vsaka knjiga ima vrednost določeno s kocko – od 1 do 6 točk, na vrednosti pa vplivate že med igro. S posebnimi akcijskimi karticami spreminjate vrednosti posameznih vrst knjig, kar je ključen del igre. Če imate veliko rokopisov, boste njihovo vrednost želeli zvišati – če pa ima igralec malo pergamentnih zvitkov, bo njihovo vrednost znižal. Tako se lahko zgodi, da bo ves vaš trud pri nabiranju zaman, če ne boste poskrbeli, da bodo ob koncu igre vaše najbolj pogoste knjige tudi najvrednejše!

Biblios je vreden nakupa, če iščete polurno igro z odličnim presekom med taktiko in zabavnostjo. Posebej zabaven je zato, ker si v prvem delu igre igralci podeljujete knjige med seboj – kljub temu, da ste nasprotniki – obenem pa še strateško razmišljate, katere kartice si lahko pustite za kasneje, za fazo dražbe. Pri tem delu potrebujete tudi kanček intuicije – prva kartica bo morda precej slaba in jo boste zato podelili drugim, toda ostale bodo morda še slabše! Nato se igra iz prikupnega dunajskega valčka, kjer vljudnosti letijo na vse strani, spremeni v pohlepno bitko plešastih gospodov v platnenih ogrinjalih, saj se na dražbi ves čas sprašujete koliko denarja imajo drugi igralci. Biblios je tekoča igra, ki poteka v hitrem ritmu, tematsko pa je dovolj prikrit, da bo všeč tudi igralcem, ki jim svet samostanov ne leži najbolj. Tistim, ki jih vonj sveč (in zlata) ne moti, pa želimo mirno roko pri prepisovanju svojega zmagovalnega rezultata v svete knjige, kjer bo ostal na veke vekov.

Založnik

iello

Leto

2007

Avtor

Steve Finn

Navodila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

2 – 4

Čas igranja

30 min

Starost

10 +

Igralci

2, 3, 4

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Dražba, Izbiranje kartic, Usklajevanje kartic v roki, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Rahdo Runs Through

Video Thumbnail
Biblios Gameplay Runthrough


Game Boy Geek

Video Thumbnail
Biblios Review - with the Game Boy Geek


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00