Blood Rage

Blood Rage je strateška družabna igra, v kateri igralci prevzamejo nadzor nad posamezniki klani vikingov. Igra se dogaja v času tik pred Ragnarökom, preporodom sveta, in v okolju mnogih katastrof in epskih bitk med bogovi vsebuje mnogo možnih poti do zmage – od plenjenja in napadanja nasprotnikov do izpolnjevanja različnih nalog.

2 - 4

Število igralcev

90 min

Čas igranja

12 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

77,90 

Na zalogi

Megla. Morje. Mraz. Tisoče ladij na obzorju je plamtelo v ognjenih zubljih. Desettisoče pogumnih mož se je bojevalo za svoje mesto v Valhalli, poleg Odina. Močna roka Thora je držala kladivo in z njim udarjala po gladini. Skale na klifih so se krušile in z gromkim zvokom padale v globino, dokler jih ni pogoltnila večna tišina. Ragnarök. Bogovi bodo umrli, da se bo lahko rodil nov svet.

Kako se igra?

V Blood Rage prevzamete nadzor nad svojim plemenom vikingov in upravljate z njihovimi vojščaki, ladjami in vodjami. Vaš cilj je, da v času srhljivega Ragnaröka svoje pleme vodite v pot uničenja in zadovoljite bogove, ter si s svojimi herojskimi dejanji prislužite mesto v Valhalli. To lahko storite s plenjenjem dežel, bojevanjem bitk z drugimi igralci, izpolnjevanjem božjih nalog, pa tudi z umiranjem. Igra namreč poteka v treh dobah in na koncu vsake se bodo vaši umrli vojščaki ponovno rodili.

Na začetku vsake dobe vlečete kartice božjih darov in te bodo pomembno vplivale na vaše cilje za to obdobje, saj vam dajo močne prednosti, ki jih drugi igralci nimajo. Na njih bodo zapisane tudi naloge, ki vam jih posamezno božanstvo zaupa. Thor vam pomaga s svojo močjo v bitkah, Heimdall vam prinese razna presenečenja in sposobnost videnja v prihodnost, Loki pa vas nagradi za izgubljanje bitk. V bitkah izbirate svoje kartice glede na to, kaj mislite, da bo odigral vaš nasprotnik in glede na to, katere bogove ima na svoji strani.

V čem je čar?

Blood Rage je igra s precejšnjo taktično globino, ki pa vseeno ohrani hiter ritem in zabavno igranje, brez stalnega preverjanja drobnih pravil v navodilih. Nam je bilo zelo všeč to, da lahko svoje poraze spreobrnete v svojo korist in igralci lahko ne glede na vse, kar se jim je zgodilo, do konca upajo na zmago.

Komu je namenjena?

Blood Rage je srednje težka družabna igra, ki jo bodo z navdušenjem igrali igralci, ki iščejo igro z močno tematiko in taktično globino. Igra je zelo razgibana in ponuja mnogo različnih načinov igranja, vendar so pravila dovolj preprosta, da se jih lahko naučijo tudi mlajši igralci ali tisti, ki družabnih iger ne igrajo tako pogosto.

Z dodatkom Blood Rage: 5th Player Expansion se jo da razširiti, tako da jo lahko igra do 5 igralcev hkrati.

Zakaj jo imamo tako radi?

Igro odlikuje izjemno kvaliteta izdelava komponent, predvsem so nekaj posebnega miniaturice vikingov in nordijskih mitoloških pošasti. Tudi igralna plošča z zemljevidom je ena izmed lepših v svetu družabnih iger.

GremoŠeEno* kriterij:

Blood Rage je igra, ki se igra kot glavna igra večera in se na mizi znajde zelo pogosto. Gre za eno bolj kvalitetnih iger v zadnjih letih, ki ima potencial, da postane ena izmed najbolj prepoznavnih klasik v svetu družabnih iger.

*GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Leto

2015

Avtor

Eric M. Lang

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

90 min

Priporočena starost

12 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Izbiranje kartic, Sočasno izbiranje akcij, Uporaba akcijskih točk, Zasedanje ozemlja

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/blood-rage-navodila.pdf

Dice Tower

Video Thumbnail

Miami Dice, Episode 170 – Blood Rage


Drive Thru Review

Video Thumbnail

Blood Rage Review


Board Game Brawl

Video Thumbnail

Blood Rage review – Board Game Brawl


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku