Cacao

Cacao je strateška igra, v kateri s svojim plemenom pridelujete in prodajate kakav. Igralna površina se izgrajuje s postavljanjem ploščic, podobno kot pri Carcassonnu.

2 - 4

Število igralcev

45 min

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Neodvisna od jezika

Jezik navodil

24,90 

Na zalogi

Kakav je igra postavljanja ploščic, ki igralce pelje na eksotični otok, kjer se preizkusijo v pridelovanju “sadeža bogov”. Kot šef svojega plemena morate popeljati svoje ljudi do blagostanja – prek kultivacije in trgovanja s kakavom. Da bi to dosegli, morate vsakega od delavcev izkoristiti čim bolje.

Vsak igralec začne s svojim lastnim kupom ploščic delavcev. Delavci so označeni na robu ploščice in v številu variirajo od ploščice do ploščice. Na začetku je (skupna) plantaža zelo osnovna in šteje le nekaj ploščic: na njem je polje kakavovca in majhna tržnica. Ostale ploščice džungle in zgradb se položijo na kup iz katerega nato igralci izmenično vlečejo ploščice. Na potezi prvi igralec položi svojega delava zraven ene ali večih ploščic džungle, nato pa doda še nov del džungle. Njeni delavci nato zavihajo rokave in prinesejo sadove svojega dela – če ste jih postavili zraven polja kakavovca, prejmete dve zrni kakava na delavca, če pa ste jih položili zraven tržnice, lahko prodate enega izmed svojih zrn po trenutni ceni. Zraven vodnjaka prejmete vodo, zraven templja delavci molijo za boljšo letino, kar vam prinese točke ob koncu igre, in tako dalje. Na koncu poteze igralec napolni svojo roko, tako da ima v njej tri ploščice delavcev med katerimi lahko izbira. Ko vsi igralci porabijo vse ploščice, se igra konča, točke pa se zberejo glede na zalogo vode, točke iz templjev in seveda zlato, ki ste ga pridobili s prodajo.

Odlična strateška igra, ki se dobro obnese pri vseh številih igralcev in ki bo ljubiteljem Carcassonna nadgradila igralno izkušnjo – pa še tematika je zelo okusna!

Za ljubitelje igre ali pa igralce, ki imate radi srednje zahtevne taktične igre z večjim številom možnosti na potezi, je na voljo Chocolatl, ki doda štiri nove načine igranja, predvsem pa z njim lahko pridelujete čokolado. Mljask.

Založnik

Abacusspiele

Leto

2015

Avtor

Phil Walker-Harding

Navodila

Angleška

Število igralcev

2 – 4

Jezik

Neodvisna od jezika

Čas igranja

45 min

Starost

8 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Polaganje ploščic, Zasedanje ozemlja

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/cacao-navodila.pdf

Dice Tower

Video Thumbnail
Cacao Review - with Zee Garcia


Game Boy Geek

Video Thumbnail
Cacao Review with the Game Boy Geek

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00