Captain Sonar

V družabni igri Captain Sonar dve ekipi upravljata svoji podmornici in se borita za prevlado nad morjem. Vsak igralec je zadolžen za eno nalogo znotraj podmornice.

2 - 12

Število igralcev

60 min

Predviden čas igranja

14 +

Priporočena starost

Neodvisna od jezika

Jezik navodil

42,90 

Na zalogi

V Captain Sonar se s svojimi prijatelji razdelite na dve ekipi. Vsaka prevzame svojo podmornico, na njej pa vsak odigra svojo pomembno vlogo. Eden od vas je kapitan, ki usmerja ladjo po zemljevidu, drugi je zadolžen za skrb za motorje, tretji postavlja mine in pripravlja torpede za izstrelek, četrti pa prisluškuje nasprotnemu kapitanu in poskuša ugotoviti, kje se nahaja nasprotnikova podmornica. Kapitan ima pred sabo zemljevid oceana z mnogimi otoki – od njegovih odločitev je odvisno, ali vas bo zapeljal v nevarne vode, pa tudi pripeljati vas mora na prave lokacije, da pustite svojo mino tam, kjer jo bodo nasprotniki skoraj gotovo zadeli. Orožnik je zadolžen za izstrelke – njegova naloga je, da jih na kapitanov ukaz ustreli, prej pa jih mora napolniti. Od njegovih odločitev je odvisno, ali bo raje polnil torpede, sonarje (za odkrivanje nasprotnikov) ali napravo za prikrivanje sledi (s katero lahko pobegnete).  Nadzornik sobe z motorji mora paziti, da se kateri od motorjev ne pregreje – za vsak premik in izstrelek mora na svoji plošči prekrižati enega izmed pogonskih delov, glede na smer neba, ki jo je kapitan izbral. S svojimi izbirami tudi zablokira nekatere dele ladje (npr. uporabo torpedov ali sonarja). Če se kadarkoli zgodi, da so uničeni vsi pogonski deli enega segmenta (npr. za premikanje proti severu), podmornica utrpi eno škodo. Kadarkoli se lahko dvignete na površje, popravite motorje, počistite svoje plošč, toda takrat druga ekipa ve, kje se nahajate in hiti k vam s polno hitrostjo – vi pa morate pred novim potopom s flomastrom odigrati igrico natančnosti in jo nato pokazati drugi ekipi. Prav nič stresno! Ko ena izmed podmornic utrpi nepopravljivo škodo (ko je zadeta četrtič), je igra končana. Z drugimi besedami: “C-7, potopljena.”

Captain Sonar je igra, ki ob igranju s 6 ali 8 igralci poteka v resničnem času, kar pomeni, da se ekipi posedeta vsaka na svojo stran mize, nato pa si zreta iz oči v oči, medtem ko blodita po oceanskem dnu in iščeta spopad.  Odlična, izvirna igra za večje skupine, ki v svetu družabnih iger še nima prave primerjave, ker ponuja ekipno izkušnjo, v kateri se skušate uglasiti v povezano enoto, medtem pa skrbeti za svojo nalogo – vse to, medtem, ko poslušate nasprotno ekipo, kako počne enako.

Založnik

Matagot

Leto

2016

Avtor

Sabrina Tobal

Navodila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

2 – 12

Čas igranja

60 min

Starost

14 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Partnerstva, Potovanje po zemljevidu, Secret Unit Deployment, Sočasno izbiranje akcij

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/captain-sonar-navodila.pdf

Dice Tower

Video Thumbnail

Captain Sonar Review – with Tom Vasel


Shut Up and Sit Down

Video Thumbnail

Captain Sonar – Shut Up & Sit Down Review

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00