Caverna

Caverna je naslednica igre Agricola. Vsak igralec je v vlogi škratje družine, ki živi v majhni jami v gorah. Člani družine skrbijo za gozd, gradijo pašnike ter kopljejo predore v goro, kjer lahko odkrijejo vodne vire ter rudo. Zmagovalec je igralec z najbolj učinkovito razvitim domovanjem.

1 - 7

Število igralcev

180 min

Čas igranja

12 +

Priporočena starost

Angleščina

Angleško besedilo na kartah

61,90 

Na zalogi

Caverna je naslednica igre Agricola. Igralci so v vlogi škratje družine, ki živi v majhni jami v gorah. Člani družine skrbijo za gozd, gradijo pašnike ter kopljejo predore v goro, kjer lahko odkrijejo vodne vire ter rudo.

Vsak igralec začne s ploščo svoje jame, ki predstavlja njegov dom, ki ga opremlja po želji. In ko rečemo po želji, to tudi mislimo – Caverna je namreč znana po tem, da je ena izmed najbolj taktično širokih iger (t.i. “sandbox”), v kateri lahko prilagajate taktiko povsem po lastni meri – na voljo je 48 različnih ploščic z obogatitvami jame. En del jame je namenjen bivanju, drugi rudarjenju, tretji gozdarjenju in poljedelstvu – med igro pa poskušate poiskati najbolj učinkovito razmerje med vsemi panogami. Podobno kot v Agricoli lahko posekate gozd, da naredite stajo za gojenje živali, ali pa se osredotočite na opremljanje jame po svojih željah – zgradite jamo za kuhanje, zajtrk, počitek, sprejemanje gostov – praktično vse, kar si zaželite. V igri lahko povečate družino in na tak način dobite dodatno delovno moč, gradite pa tudi ploščice, s katerimi lahko predelujete surovine v končne izdelke (klesar, mizar, kovač, trgovec …). Na tak način izdelujete orožje, s katerim se odpravite na raziskovanja, kjer najdete zanimive predmete in odkrijete nove akcije. Zmaga igralec, ki zgradi najbolj učinkovit dom, pri tem pa ključno vlogo igra prava izbira trenutka – hitro se morate prilagajati in menjati taktike, da bi dosegli dober rezultat. Caverna ponuja tudi solo način igranja.

Priporočamo jo vsem ljubiteljem iger ekonomskega razvoja, pri kateri začnete iz nič, nato pa s prepletom pridnega dela in spretnega načrtovanja z vsako potezo rastete. Kdo ne bi želel pomagati prijazni škratovski družini na njihovi poti proti novemu življenju?

 

 

Leto

2013

Avtor

Uwe Rosenberg

Navodila

Angleška

Jezik

Angleščina

Založnik

Lookout Games

Število igralcev

1 – 7

Čas igranja

180 min

Starost

12 +

Oznake

Dobre za dva igralca, Možnost solo igre

Mehanika

Polaganje ploščic, Postavljanje delavcev

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail
Caverna: the Cave Farmers Review - with Tom Vasel


Rahdo Runs Through

Video Thumbnail
Caverna: The Cave Farmers Gameplay Runthrough

Ocene


Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Caverna”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00