Celestia

V Celestii se skupaj s soigralci odpravite na dolgo pot iskanja zakladov po različnih mestih v oblakih. Na poti vam bodo stali pirati, megla, slabo vreme, morilske ptice in nenazadnje drugi igralci, ki si prav tako želijo pridobiti čim večji del bogastev, ki jih ponujajo mesta.

2 - 6

Število igralcev

30 min

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

24,90 

Ni na zalogi

Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Podaj se na napeto potovanje – z letečo ladjo! Med potovanjem se boste s prijatelji menjali v vlogi kapitana – od njega pa bo odvisno, ali vam bo uspelo pristati v naslednjem mestu ali ne. Mu verjameš, da ima dovolj pod palcem, da vas spravi v najbolj prestižne prestolnice na oblakih?

Kako se igra?

Pred začetkom igre se pripravi 9 mest, po katerih se boste premikali. Vsako mesto ima omejeno število kartic z zakladi, ki jih dobijo igralci, ko se izkrcajo. Dlje, kot vam uspe priti, večje bodo nagrade. Vsi igralci se na začetku poteze vkrcajo v letečo ladjo, dobijo kartice z opremo, ki jim bo pomagala pri premagovanju ovir in pot se lahko prične.

Na začetku vsakega kroga bo en igralec postal kapitan – od njega bo odvisno ali bo ladja varno prispela v naslednje mesto ali bo nesrečno strmoglavila. Pred premikom ladje bo vrgel 2-4 kocke, ki bodo pokazale, kakšne ovire mora premostiti. V kolikor ima v rokah prave kartice z opremo, ladja varno prispe v naslednje mesto, sicer pa morajo igralci pot pričeti znova. Preden kapitan pove, ali ima pravo opremo, se igralci odločijo, ali zaupajo kapitanu in bodo nadaljevali pot z njim v ladji ali pa se raje izkrcajo in poberejo zaklad v trenutnem mestu. Da je igra bolj pestra in nepredvidljiva, so igralcem na voljo tudi posebne kartice, ki omogočajo, da vržete soigralce iz ladje proti njihovi volji, pa tudi takšne, ki vam omogočajo, da varno pristanete, tudi če ladja strmoglavi… in še mnoge druge lumparije!

V čem je čar?

Celestia je igra, v kateri boste ves čas preizkušali svojo srečo. Nikoli ne boste zares vedeli, ali ima kapitan v rokah dovolj kartic, da vam bo uspelo pristati na naslednjem oblaku, zato vam bo še kako prav prišlo znanje branja nasprotnikov. Tudi v obratni vlogi boste morali dobro razmisliti, kaj vam bodo vaši soigralci še verjeli. Igra mnogih »uuu-jev« in »aaa-jev«, pa tudi »buuujev«, ko bo kapitanu uspel ključni blef za zmago!

Komu je namenjena?

Odlična lahkotna igra za skupine od 3 do 6 igralcev – več kot vas je, boljša je! Odlično darilo tudi za tiste, ki družabne igre igrajo zelo redko in za otroke stare nad 8 let.

Zakaj jo imamo tako radi?

Celestia je igra z najlepšimi ilustracijami v naši trgovini (oprosti nam, Dixit). Če vas to še ne prepriča – izdelana je tako detajlno, da se propeler na leteči ladji vrti.

GremoŠeEno* kriterij:

Celestia traja največ 30 minut in boste kdaj šli tudi dve zapored – vsekakor pa bo ena izmed iger, ki ne bo manjkala na nobenem večeru družabnih iger.

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo lastnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Avtor

Aaron Weissblum

Leto

2015

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

8 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Blefiranje, Preizkušanje sreče, Stave

Video navodila

Video Thumbnail

Celestia Full Playthrough

Pdf navodila

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/celestia-navodila.pdf

Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Celestia”


Dice Tower

Video Thumbnail

Celestia Review – with Tom Vasel


Game Boy Geek

Video Thumbnail

Celestia Review with the Game Boy Geek
Rahdo Runs Through

Video Thumbnail

Celestia Gameplay RunthroughOblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku