Charterstone

Charterstone je kampanjska igra v več epizodah, v kateri gradite vasico, vsaka epizoda igre pa vas preseneti z novimi izzivi. Po koncu igranja vam ostane igralna plošča, ki je povsem unikatna, tako da med kampanjskim igranjem sproti oblikujete svojo lastno “worker-placement” igro. Charterstone je bil ob izidu v letu 2017 ena najtežje pričakovanih iger, zaradi odlične produkcijske vrednosti in dodelanega načina igranja.

1 - 6

Število igralcev

60 min

Predviden čas igranja

10 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

59,90 

Ni na zalogi

Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Charterstone je “legacy” družabna igra, kar pomeni, da igranje poteka v kampanjskem načinu, torej se vsaka nova igra navezuje na prejšnjo.

Vsi igralci začnejo v majhni vasici s peščico delavcev in preprostimi izbirami, a kaj kmalu se vam začnejo odpirati nove in nove možnosti. Med igranjem želite kar najbolje poskrbeti za svoj kotiček vasice, toda pri tem ves čas pogledujete, kaj počnejo drugi igralci v vasi in kako vam to lahko pomaga pri vaših ciljih. Žanrsko gre za “worker placement” igro, pri kateri skušate kar najbolje uskladiti pridobivanje surovin, gradnjo novih stavb in pridobiti pomoč pomembnih vaščanov. Vsak igralec si ob pričetku igre izbere tudi svoj lik, ki se bo med igro dopolnjeval in nadgradil. Osrednja točka igranja je osnovna plošča z zemljevidom vasi, na katerega lepite nalepke, ki omogočajo prostor za nove širitve. Ob vsem tem ste ob vsaki novi igri soočeni z novim poglavjem zgodbe, ki se odvija v vasi in poskrbi za mnoge zaplete in izzive, ki jih morate premagati. Kampanija traja 12 iger, a jo po koncu še vedno lahko preigravate kot običajno “worker placement” družabno igro. Zmagovalec postane tisti igralec, ki v vsaki epizodi igre uspe najbolj zadostiti ciljem, ki jih zastavi Večni kralj (“the Forever King”) in ki najbolje prispeva k živahnosti in urejenosti nove vasice.

Fantastična kampanjska igra, ki jo odlikuje tudi izjemna produkcijska vrednost, saj je izšla pod okriljem založniške hiše Stonemaier Games (Scythe, Viticulture in druge), znane po izjemni pozornosti do detajlov pri izdelavi družabnih iger.

Založnik

Leto

2017

Avtor

Jamey Stegmaier

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

60 min

Priporočena starost

10 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Postavljanje delavcev

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail

Miami Dice: Charterstone Final Review

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku