Clash of Cultures

Clash of Cultures je civilizacijska igra, v kateri svojo začetno vasico razvijete v velik in močen imperij. Igra poteka na modularni tabli, ki jo morajo igralci počasi raziskati, vsebuje pa tudi obsežno tehnološko drevo in 5 različnih poti k zmagi.

2 - 4

Število igralcev

240 min

Čas igranja

14 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

79,90 

Na zalogi

Clash of Cultures je civilizacijska igra, v kateri vsi narodi začnete z enakim izhodiščem, nato pa se med igro razvijete v kulturo s svojimi prednostmi in slabostmi. Igralci morajo raziskati svojo okolico, zgraditi večja mesta, raziskati tehnološko drevo in premagati tiste, ki stojijo na poti. Igra vsebuje modularno ploščo in tehnološko drevo z 48 stopnjami, sedmimi čudesi sveta, igrate pa s pomočjo kopice miniatur in kartic. Zmagate lahko na pet različnih načinov – s pomočjo tehnološkega drevesa, razvoja mest, gradnjo čudes ter prirejanja različnih dogodkov. Mesta lahko razvijate tudi s pomočjo pristanišč, utrdb, templjev in akademije – vsaka ima svoje prednosti, mesta pa menjajo svoj status – lahko so srečna, nevtralna ali jezna. Borite se s pomočjo vojaških enot, vsake toliko časa pa vas napadejo tudi barbari. Igranje poteka v dobi do iznajdbe smodnika, podobno kot serija iger Civilization. Zmagovalec, ki prvi doseže enega izmed ciljev, razvije narod, katerega dosežki so občudovani še tisočletja.

Clash of Cultures priporočamo igralcem, ki jim je všeč računalniška igra Civilization in iščejo nekaj podobnega v namizni različici. Je bolj preprosta kot namizna različica Civilizationa in se igra na nekoliko drugačen način kot Nations, pri katerih je popolnoma izločen element bojevanja.

 

 

Založnik

Leto

2012

Avtor

Christian Marcussen

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

240 min

Priporočena starost

14 +

Zahtevnost

Zahtevne igre

Mehanika

Metanje kock, Modularna plošča, Potovanje po zemljevidu, Trgovanje, Uporaba akcijskih točk, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail
Miami Dice: Episode 106 - Clash of Cultures


Game Boy Geek

Video Thumbnail
Clash of Cultures Review

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku