Colt Express (slovenska izdaja)

V Colt Expressu igrate v vlogi bandita na Divjem zahodu. Igralci napadete vlak poln draguljev in denarja. Zmagovalec je bandit, ki uspe nakrasti največje bogastvo s pretepanjem in streljanjem na druge igralce.

2 - 6

Število igralcev

30 min

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Slovenska

Pravila

29,90 

Na zalogi

V Colt Expressu vsak igralec najprej izbere svojega kavbojca (oz. indijanko, ki je presneto žilava). Vsak od njih ima svoj stil bojevanja, kar vam pomaga kasneje v igri. S svojimi liki se povzpnete na model vlaka – igra nima klasične igralne plošče, temveč poteka na pravi 3D miniaturi iz kartona.

Igranje poteka v dveh fazah. V prvi fazi načrtujete s karticami svoje akcije vnaprej, v drugi pa se izvedejo po enakem vrstnem redu, kot so bile igrane. Nekatere akcije soigralcev vidite, nekatere pa so zakrite. Na tak način se med igro lahko sprehajate po vagonih, vse do lokomotive, kjer je kovček z veliko denarja, lahko pa tudi skočite na streho. Cilj igre je, da oropate čimveč vagonov. Ker je vreč z denarjem premalo za vse soigralce, jih boksate, da jim zbijete iz rok njihov plen, na njih pa lahko tudi streljate. Ko soigralce zadenete, jim otežite izbiro kartic v naslednjem krogu (za vsako rano bodo prejeli kartico manj), obenem pa se potegujete za naziv najbolj strašnega bandita, ki prejme ob koncu igre dodaten bonus. Na vašo nesrečo je v vagonih vlaka tudi šerif (ki ga premikate vi in vaši nasprotniki). Srečanju z njim se želite izogniti za vsako ceno, saj je zelo natančen strelec in vam vsakič podeli eno rano, ter vas avtomatično pošlje na streho. Vsak krog ima tudi svojo posebnost, npr. takrat, ko se šerifu zmeša in vas lahko ustreli, tudi če ste skriti na strehi, ali pa se na vlaku pojavi nov kovček z denarjem.

Colt Express ni bil brez razloga izbran za igro leta 2015. Je odlična, hitra igra, ki jo osvojite v nekaj minutah in ima simpatičen sistem izbiranja potez vnaprej. Tako lahko nekajkrat v igri prav dobro načrtujete, kaj boste storili, včasih pa se vam bo načrt popolnoma podrl in takrat je igra tudi najbolj zabavna, ker se morate znajti v trenutku – kot pravi kavbojci. Tudi posebne sposobnosti so prepletene in uravnotežene, vlak pa je ravno prav velik, da se ne morete nikamor skriti, ko vam gre dobro. Ves čas se menjajo zavezništva – odvisno od tega, komu gre najbolje. Odlična igra za zabave in za družine.

Priporočamo, da si ogledate še dodatek Horses & Stagecoach, ki igranju doda kočijo s talci in konje, s katerimi se premikate tudi ob vlaku.

Založnik

Leto

2014

Avtor

Christophe Raimbault

Pravila

Slovenska

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

8 +

Zahtevnost

Lažje igre

Oznake

Dobre za dva igralca

Mehanika

Modularna plošča, Programiranje akcij, Take That, Uporaba spomina, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail
Colt Express Review - with Tom Vasel


Board Game Brawl

Video Thumbnail
Colt Express review - Board Game Brawl

Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Colt Express (slovenska izdaja)”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku