Cosmic Encounter: Cosmic Eons

Cosmic Eons je šesta razširitev za igro Cosmic Encounter. Razširitev vsebuje 30 novih vesoljskih ras, ter sistem, pri katerem vsi igralci razkrijejo zavezništva hkrati.

3 - 8

Število igralcev

60 min

Predviden čas igranja

14 +

Priporočena starost

Angleščina

Angleško besedilo na kartah

24,90 

Na zalogi

Šifra: BGCOSEON Kategoriji: , Oznaki: ,

Gospod! Vidim, da imate na našem planetu parkirano eno samo ladjo. Na našem planetu to šteje kot brezdomstvo in je prepovedano. Žal vam moram napisati kazenski listek.

Galaksija v Cosmic Encounter se kot večina drugih galaksij, ves čas spreminja. Ko že mislite, da ste raziskali vsak najmanjši kotiček in spoznali vse nezemljane, se obrnete naokrog in najdete nov zvezdni sistem, ki se je ravnokar materializiral, poln novih vrst z osupljivimi in čudnimi navadami. Naučil si se, da pri spoznavanju nove rase ni najbolje razkriti vseh kart v roki naenkrat. Če želiš uspeti s postavljanjem kolonij v teh novih delih galaksije, moraš znati prikriti svoje resnične namene, se pogajati oprezno in previdno stopati v konflikte med drugimi vrstami – kajti sicer se hitro lahko pogrezneš v medkulturni živi pesek.

Cosmic Eons predstavi nov sistem skrivnih zavezništev. Vsak igralec prejme kolut, s katerim na skrivaj določi, kateri strani bo pomagal. Na tak način se igralci, ki so kasneje na potezi, ne morejo prisliniti “vagonu uspeha”. Igralec pa na kolutu lahko označi tudi “Foreign Aid”. S tem enemu izmed igralcev, ki je v bitki ponudi kartico iz svoje roke, ta pa se odloči ali jo sprejme ali ne. Če jo sprejme, potem zaveznik prejme eno nagrado takoj, poleg tega pa lahko v boj pošlje še svoje ladje. če pa je zavrnjen, nima več možnosti pomoči nobeni strani. Zato je ta možnost nekoliko tvegana in doda precej dodatnega ugibanja, pri odločanju komu pomagati in kako, interakcija med igralci pa postane še bolj zabavna.

Novost so tudi kartice esence. Nezemljan, ki jo ima, jo na začetku poteze podeli nasprotniku po njegovi izbiri. Te kartice nato vplivajo na obnašanje nezemljana, ki je kartico prejel – morda tako, da jim preprečijo, da bi storili nekaj, kar so želeli, ali pa jih prisilijo v neželjeno akcijo, lahko pa jih celo kaznuje ali nagradi za nekaj, kar so že storili. Šerif izda kazenski listek, ki prisili druge igralce v plačilo dajatev, če so v raznih prekrških (npr. zgoraj omenjeno brezdomstvo). Podobno, Varuška podari kartico vzgojnega prsta igralcu, za katerega meni, da bo v prihodnjih potezah poreden fant.

Seveda pa noben dodatek Cosmic Encounter ne bi bil pravi brez novih ras. 30 jih je, med njimi Oligarch, ki uživa posebne privilegije, ki se med igro stopnjujejo, Krvaveče srce spremeni nizke kartice v bojih v kartice pogajanj, Strahopetec pa lahko pobegne iz boja, ter za to celo prejme majhno nagrado. Tu so še Lakota, ki požrešno nabira kartice, Arhitekt, Ognjena plesalka in Preprodajalec.

Super dodatek, ki je kot nalašč za pogoste igralce Cosmic Encounter, najbolje pa se odreže, če si že lastite enega izmed prvih treh dodatkov.

 

Založnik

Fantasy Flight Games

Leto

2013

Avtor

Bill Eberle, Peter Olotka

Navodila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

3 – 8

Čas igranja

60 min

Starost

14 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Različne moči igralcev, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00