Coup: Rebellion G54

Coup Rebellion G54 je samostojna igra, ki predstavlja razširjeno različico igre Coup in bo zaradi 25 različnih vlog zelo popestrila igranje, saj bo vsaka igra zaradi mnogih različnih kombinacij vlog povsem drugačna od prejšnje. Coup: Rebellion G54 je »must-have« za oboževalce osnovne različice!

3 - 6

Število igralcev

15 min

Čas igranja

14 +

Priporočena starost

Angleščina

Angleško besedilo na kartah

29,90 

Izdelka žal ni na zalogi

Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

V mestu polnem korupcije in pohlepa, se vse niti med vplivneži stkejo do vrhovnih voditeljev na kristalnem dvoru. Ti si zadnje preostalo upanje za prihodnost nekoč belega in svetlega mesta, vendar pa boš moral za preboj na prestol pokazati dobro mero modrosti in pretkanosti …

Coup: Rebellion G54 je samostojna igra. Za igranje ne potrebujete osnovne različice igre Coup.

Kako se igra?

Tako kot v osnovni različici igre Coup, predse prejmete dve kartici z vlogami, vaš cilj pa je, da ostanete zadnji preživeli za mizo. Vsaka vloga ima svojo pripadajočo akcijo, vse pa se vrtijo okrog plenjenja soigralcev in ubijanja njihovih likov. Trik igre je v tem, da se lahko kadarkoli zlažete, katero vlogo imate pred sabo. Vendar pa vas pri tem lahko soigralci izzovejo in če so imeli prav, boste morali sami pokončati eno izmed svojih kart.

V čem se razlikuje od osnovne verzije?

Rebellion G54* je verzija Coupa za sladokusce! Zaradi 25 različnih vlog boste vsakič igrali z drugačno kombinacijo, kar pride zelo prav posebej tistim igralcem, ki ste že preigrali veliko partij Coupa in iščete dodatno vznemirjenje. Ker so vloge vsakič nove, bo to od vas zahtevalo še več taktičnega premisleka in iznajdljivosti.

Na začetku igre boste iz različnih kategorij vlog (finance, vojaška sila, mediji in komunikacije, posebne operacije) sestavili nabor 5 vlog, ki bodo sestavljale igro. Med bolj zanimivimi navedimo odvetnika, s katerim lahko kradete denar umrlim soigralcem (dediščina oporoke); kapitalista, s katerim vzamete 4 kovance iz blagajne in jih razdelite med vse tiste, ki si upajo trdijo, da so kapitalisti; ter trgovca z orožjem, ki mora napovedati, katera karta je na vrhu osrednjega kupčka – če pravilno napove, dobi cel kup zlatnikov.

V pravilih najdete tudi nekaj predlogov za nabore kartic, ki zagotavljajo še posebej dodelano igralno izkušnjo.

*Pojasnilo imena: Poimenovanje Rebellion G54 izhaja iz dejstva, da je bila igra tematsko predelana iz alternativne različice igre, ki je bila tematsko postavljena v dogajanje med vojaškim udarom v Gvatemali leta 1954.

Komu je namenjena?

Coup: Rebellion G54 priporočamo tako igralcem, ki so se že spoznali z osnovno verzijo igre, kot tudi tistim, ki iščejo povsem novo igro. Še posebej dobro deluje v skupinah igralcev, ki pogosto igrajo v isti zasedbi, saj se boste na ta način zelo hitro spoznali z različnimi vlogami, zato bo igra še bolj tekoča in taktično poglobljena.

Zakaj jo imamo tako radi?

Poleg naštetega je Coup: Rebellion spravljena v zelo pametni in pregledni škatli, ki spominja na omaro z datotekami. Zato je začetna priprava zelo hitra in boste lahko različne nabore kartic zamenjali v manj kot minuti, kar je za tako kratko igro, ki je namenjena temu, da se jo odigra večkrat zapored, zelo pomembno.

GremoŠeEno* kriterij:

Coup: Rebellion G54 podobno kot v osnovni različici traja okrog 10-15 minut, zaradi kopice novih vlog pa se boste zelo težko uprli novi igri z drugačnim naborom kartic.

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Indie Boards and Cards

Leto

2015

Avtor

Rikki Tahta

Navodila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

3 – 6

Čas igranja

15 min

Starost

14 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Blefiranje, Izpadanje igralcev, Različne moči igralcev

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

 Board Game Brawl

Video Thumbnail

Coup: Rebellion G54 – Board Game Brawl

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00