Desperados

Desperados se odvija na Divjem zahodu, kjer se en igralec v vlogi šerifa zoperstavi vsem drugim igralcem, ki poskušajo z ropanjem bank ter kočij in goljufanju pri kartah nabrati čim več denarja.

3 - 6

Število igralcev

90 min

Čas igranja

10 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

34,90  19,90 

Na zalogi

Desperados se odvija na Divjem zahodu, igralci pa prevzamete vlogo banditov, ki plenijo mesta in kočije, ter se skušajo za vsako ceno izmakniti šerifu, ki ga igra eden od igralcev. Igra traja pet rund in v vsaki izmed njih igralci na skrivaj odigrajo 5 kart za premike, ki jim bodo omogočile potovanje med različnimi mesti na zemljevidu, ter označijo akcije, ki jih želijo izvesti v posameznih mestih. V tej fazi načrtovanja potez vnaprej, je napetost na višku in bi lahko slišal brenčati komarja v zraku, saj skuša šerif prebrati nasprotnike in jim prekrižati načrte. Igralci nato postopoma pokažejo karte in izvedejo premike. Če se roparji znajdejo v istem mestu kot šerif, jih ta zapre in s tem so izločeni iz runde. Roparji zmagajo, če jim do konca 5 runde uspe skupaj nabrati 4000$ na roparja, sicer pa zmaga šerif.

Napeta in zabavna igra “kdo-bo-koga”, ki jo priporočamo igralcem, ki iščete nadgradnjo iger kot npr. Bang!, Coup in podobnih krajših iger za večje družbe, saj ima Desperados več taktike, obenem pa ohrani ravno prav dolg igralni čas (okrog 90 minut).

Založnik

Leto

2012

Avtor

Florian Racky

Število igralcev

Čas igranja

90 min

Priporočena starost

10 +

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Potovanje po zemljevidu, Sočasno izbiranje akcij, Sodelovanje

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/desperados-navodila.pdf

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00