Doomtown: Reloaded

Doomtown: Reloaded je igra obračunavanja na Divjem zahodu, natančneje v mestu Gomorra.  Vsi boji potekajo s karticami, glavni čar igre pa je v sestavljanju prave kombinacije članov ekipe, ki jih pošljete v napadih na druge bande v mestu.

2 - 4

Število igralcev

30 min

Čas igranja

12 +

Priporočena starost

Angleščina

Angleško besedilo na kartah

39,90 

Na zalogi

Doomtown: Reloaded je reboot klasične igre Deadlands: Doomtown. V njej se v vlogi različnih frakcij spopadate za kontrolo nad mestom Gomorra v času Divjega zahoda. Igra temelji na sestavljanju kupčkov (deckbuilding), v osnovni igri pa je dovolj kart za igranje s štirimi igralci hkrati. Igro odlikuje sistem igranja, ki spominja na igro Magic: The Gathering, vendar z zelo tematsko prilagojenimi pravili. V igri namreč sestavljate svojo ekipo banditov, ki se spopada proti ostalim, pri tem pa lahko koristite moči posameznega člana ekipe, ali pa jih povezujete v bande in z njimi napadate soigralce. Pri tem šteje njihova skupna moč, ki je izražena v različnih poker kombinacijah. Vsak meščan ima namreč svoj znak karte, npr. pikov kralj, nekateri pa so tudi podvojeni ali potrojeni, tako da lahko ustvarite celo goljufive kombinacije (toda pozor, soigralci vas lahko za to kaznujejo). Cilj igre je, da osvojite mesto in izločite vse ostale tri bande. Štiri bande so: Psi zakona, ki jim vlada šerif s svojimi pomočniki; Sloanini banditi, ki so izvor vsega kriminala v mestu; Morganova tovarna goved, ki je polna bogatih, pohlepnih rančerjev; ter Četrti ring, skrivnostni cirkus, v katerem so mnogi čudni liki, med katerimi so baje tudi takšni z nadnaravnimi močmi. Igranje Doomtowna poteka v obliki LCG (“living card game”) kar pomeni, da po želji lahko nakupite tudi dodatne kartice in s tem še razširite število frakcij, ter okolje, v katerem se igra dogaja.

Doomtown je zahtevnejša igra obračunavanja s kartami, ki jo priporočamo igralcem, ki želite poglobljeno taktično izkušnjo z veliko ugibanja, kaj bodo storili vaši soigralci – kot se za igro na Divjem zahodu tudi spodobi.

Založnik

Alderac Entertainment Group

Leto

2014

Avtor

Dave Williams

Navodila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

2 – 4

Čas igranja

30 min

Starost

12 +

Zahtevnost

Zahtevne igre

Mehanika

Različne moči igralcev, Stave, Zasedanje ozemlja

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail
Doomtown: Reloaded Review - with Tom Vasel

Ocene


Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Doomtown: Reloaded”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00