Dungeons & Dragons: Wrath of Ashardalon Board Game

Wrath of Ashardalon je sodelovalna namizna igra, ki se odvija v svetu Dungeons & Dragons. Znotraj serije namiznih iger, postavljenih v D&D svet, se ta tematsko najbolj približna klasičnemu svetu, poznanemu iz iger igranja vlog.

1 - 5

Število igralcev

60 min

Predviden čas igranja

14 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

51,90 

Ni na zalogi

Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Wrath of Ashardalon je sodelovalna igra postavljena v svet Dungeons & Dragons, v kateri se podate na nalogo v podzemlje, polno nevarnosti. Za igranje ne potrebujete dungeon masterja, temveč vsi igralci odigrate svojo vlogo.

Igra poteka podobno kot druge družabne igre v seriji Dungeons of Dragons. Na začetku igre izberete svoj lik, vsak od njih ima svoj nabor spretnosti, igralci z boji pridobivajo nove spretnosti, ki jih izbirajo po lastni volji – od njihovih odločitev je odvisno, kakšne moči bo imel njihov lik. Nekatere so za večkratno rabo, druge pa lahko uporabljate enkrat v igri, zato jih odigrajte v pravem trenutku. Pred igranjem izberete avanturo, na katero se želite podati, od tega pa je odvisno, kako zložite ploščice podzemlja in katere pošasti srečate na poti. Nato se odpravite raziskovat – z vsako odkrito ploščico ste postavljeni pred nov izziv. Na poti srečate različne pošasti in zaklade! Z vsakim uspešnim bojem pridobite točke izkušenj, s katerimi vaš lik raste naprej, ob manj ugodnem razpletu dogodkov pa vas lahko pošasti spravijo na tla – toda brez skrbi, vaši prijatelji vam priskočijo na pomoč z rešilnim napitkom in igra se lahko nadaljuje, vse dokler vam napitkov ne zmanjka. Igra se konča, ko izpolnite cilj avanture, oz. ko se srečate z zaključno pošastjo.

Igre v Dungeons & Dragons seriji so preproste sodelovalne igre raziskovanja temnice, ki jih zlahka razložite novim igralcem – so pa misije dovolj težavne, da ponujajo dober izziv, sploh, ko boste igro preigrali nekajkrat in boste napredovali proti težjim. Ker jih odlikujejo izjemno dobre tematske podrobnosti in lično izdelane miniature, so odlične vstopne igra v tovrstni žanr in zelo dober način, da soigralce navdušite nad svetom D&D in jih kasneje pripeljete do iger igranja vlog.

Wrath of Ashardalon ponuja oba načina igranja – posamezne misije in kampanjski način. Postavljen je v najbolj “klasičen” D&D svet, v katerem se boste srečali z jamskim medvedom, kačami, orkovskim lokostrelcem in nazadnje tudi z velikim rdečim zmajem.

Vse Dungeons and Dragons namizne igre lahko med sabo tudi kombinirate in s tem ustvarite širok fantazijski svet.

Založnik

Leto

2011

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

60 min

Priporočena starost

14 +

Zahtevnost

Zahtevne igre

Mehanika

Igranje vlog, Metanje kock, Modularna plošča, Potovanje po zemljevidu, Različne moči igralcev, Sodelovanje

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

200 kartic velikosti Mayday Standard Card ali Fantasy Flight Standard Card

Video Thumbnail

Wrath of Ashardalon Review

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00