Eclipse

Eclipse je epska znanstveno-fantastična igra odkrivanja vesolja. V njej raziskujete osončja, razvijate tehnologije in upravljate floto vesoljskih ladij – vse to nekje daleč v prihodnosti.

2 - 6

Število igralcev

120 min

Čas igranja

12 +

Priporočena starost

Neodvisna od jezika

Jezik navodil

59,90 

Na zalogi

Galaksiji je mnogo let vladal mir. Po koncu neizprosne Terrano-Hegemonske vojne (30.027 -33.364) so se vse vesoljske rase združile v prizadevanju, da se takšen dolgotrajen in mukotrpen konflikt ne bi ponovil. Ustanovljen je bil Galaktični koncilij, z namenom da zagotovi galaktični mir in prepreči eskalacijo zlohotnih dejanj. Toda, kljub vsem prizadevanjem, napetosti in nesoglasja med sedmimi največjimi rasami ves čas naraščajo, pa tudi znotraj koncilija vre. Stara zavezništva se razblinjajo in na skrivaj se sklepajo nova, hlastna diplomatska zavezništva. Soočenje velesil se zdi neizbežno – edina neznanka je, kako hud bo rezultat trčenja med njimi. Katera stran bo izšla kot zmagovalka in si podredila celotno galaksijo?

V igri Eclipse se postavite v vlogo vodje ogromne večplanetarne civilizacije, ki tekmuje za uspeh proti svojim rivalom. V igri okrivate nove zvezdne sisteme, raziskujete svoje tehnološko drevo in gradite svojo floto, s katero se pripravljate na morebitne spopade. Do prevlade v galaksiji pelje mnogo poti, toda strategijo morate ves čas prilagajati šibkostim in prednostim vaše rase, ob tem pa z enim očesom ves čas opazujete, kaj počnejo druge civilizacije. Popeljite svoje ljudstvo do zmage!

Eclipse je močna, kompleksna igra, ki jo žanrsko uvrščamo v tip euro iger (igre ekonomskega razvoja in gradnje), z dodanim elementom vojskovanja. Velja za eno najbolj priljubljenih znanstveno-fantastičnih iger sploh, predvsem zaradi kombinacije dobre tematike in zabavnega načina igranja. Priporočamo jo igralcem, ki iščete nekoliko zahtevnejšo družabno igro z nekoliko daljšim časom igranja, ki vas bo zabavala tudi ob mnogih ponovnih igranjih.

Založnik

Asmodee

Leto

2011

Avtor

Touko Tahkokallio

Navodila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

2 – 6

Čas igranja

120 min

Zahtevnost

Zahtevne igre

Starost

12 +

Mehanika

Izpadanje igralcev, Metanje kock, Modularna plošča, Polaganje ploščic, Potovanje po zemljevidu, Različne moči igralcev, Zasedanje ozemlja

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Video Navodila

Video Thumbnail
How to Play: Eclipse

PDF navodila

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/eclipse-navodila.pdf

Ocene


Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Eclipse”

Dice Tower

Video Thumbnail
Eclipse Review - with Tom Vasel


Rahdo Runs Through

Video Thumbnail
Eclipse Gameplay Runthrough


Starlit Citadel

Video Thumbnail
Eclipse Review - Starlit Citadel Reviews Season 1


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00