Elements

Elements je bleferska igra s kartami za dva igralca, v kateri skušaš premagati seštevek soigralca, ampak ne preseči vsote kartic, ki so že na mizi.

2

Število igralcev

15 min

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

10,90 

Na zalogi

Elements je bleferska igra za dva, ki jo sestavlja le 16 kartic. Vsak igralec skuša ugotoviti, kdaj je najboljši trenutek, da zaključi krog, saj želi imeti ob koncu igre seštevek kart, višji od nasprotnika, toda manjši kot vsota kart, ki je že na mizi. Ob pričetku igre si igralca razdelita šest kart, štiri karte, ki ostanejo, pa odstranita iz igre. Na potezi izvedeta eno izmed štirih akcij:

1) Igralec lahko kartico iz svoje roke položi na mizo in s tem poveča seštevek kart na mizi, 2) Povleče novo kartico z mize in jo položi predse – s tem igralec zniža vsoto kart na mizi in poveča vsoto v svoji roki, 3) Odvrže kartico z vrednostjo “6” iz igre, 4) Odloči se, da bo razglasil konec kroga in da igralca preštejeta točke, toda to lahko stori le, ko je seštevek kart v njegovi roki enak ali manjši seštevku kart na mizi.

Ob koncu igre igralca razdelita karte, zmagovalec pa je igralec, ki prvi zmaga šestkrat.

Elements priporočamo kot odlično igro za dva igralca, pri kateri je poudarjen element blefiranja in zavajanja nasprotnika, kar se da početi presenetljivo uspešno, kljub temu, da je v igri hkrati le 12 kartic. Ker je zložena v majhni škatlici, je super tudi za potovanja.

Založnik

Leto

2016

Avtor

Dennis Lohausen

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

15 min

Priporočena starost

8 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Blefiranje, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00