Escape: The Curse of the Temple

V Escape poskušate zbežati iz podirajočega se templja. Igra traja točno 10 minut, posebnost pa je ta, da vrstnega reda ni, temveč vsi igralci hkrati mečete kocke in poskušate skupaj poiskati izhod iz templja.

1 - 5

Število igralcev

10 min

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

34,90 

Na zalogi

Skupaj s soigralci se zbudite v temačni sobi starodavnega templja. Ne veste, kako ste prišli notri, niti kje je izhod, veste pa, da imate natanko 10 minut, da pobegnete, drugače boste v njem ostali za večno zaprti.

Kako se igra?

V igri Escape: The Curse of the Temple sodelujete in z metanjem kock poskušate zbežati iz podirajočega templja. Med podiranjem templja se morate znebiti odvečnih kristalov, ki ste jih ukradli in s tem razburili stare bogove, saj boste lahko le tako pobegnili. Igro se igra v realnem času, točno 10 minut (dolžina posnetka na priloženem CDju). Vrstnega reda ni, temveč vsak od igralcev sam meče kocke in  izpolnjuje svoje cilje, hkrati pa spremlja kaj počnejo drugi in jim po potrebi pomaga. Igralci med metanjem kock lahko namreč vse svoje kocke po nesreči tudi uročijo in jih s tem zaklenejo – vendar brez skrbi, odklenejo jih lahko prijazni soigralci. Po približno polovici igre se zasliši gong in takrat se morajo vs igralci vrniti v varno sobo, ne glede na to, kje v templju se nahajajo. Če je po 10 minutah še katerikoli od igralcev v templju, izgubijo vsi!

V čem je čar?

Privlačnost igre je v napetem metanju kock, kričanju na pomoč, ko se nam zaklenejo kocke, ter konstanten časovni pritisk, ki vzdržuje napetost od začetka do konca. Vseskozi se pojavljajo dileme – se je bolje razkropiti in hitro raziskati tempelj ali se držati skupaj in si pomagati? Je bolj smiselno teči nazaj v sobo takoj ob gongu ali pa spotoma odkriti še kakšno sobo in tvegati, da ti ne bo uspelo priti nazaj pravočasno?

Komu je namenjena?

Lahkotna in enostavna igra, ki jo lahko igrate še in še, je s svojo privlačno tematiko idealna za družine, prav tako pa tudi za igralce, ki bi se radi preizkusili v kratki in popolnoma unikatni igri, kjer prednjači hitrostno sestavljanje kombinacij – predvsem pa ni čakanja, da pridete na vrsto s svojo potezo!

Zakaj jo imamo tako radi?

Igro lahko dodatno popestrite z 2 dodatnima moduloma, ki sta vključena v škatli – z enim boste nekoliko olajšali igro, saj bodo v igro vstopili dodatni simboli zakladov, ki vam bodo pomagali najti izhod. No, drugi pa vam bo otežil življenje, saj bo šlo za uroke, zaradi katerih ne bomo smeli govoriti ali pa bomo omejeni pri metanju kock, itd. Če bi bilo vse skupaj premalo, obstajata še dve razširitvi, ki ju lahko dokupite – ena izmed njiju bo dodala možnost šestega igralca, druga pa bo igralcem dodala poklice in dodatne izzive, ter s tem igro taktično še poglobila.

GremoŠeEno* kriterij:

Escape traja točno 10 minut – nič več, nič manj. Zato je dobil po našem kriteriju zelo visoko oceno, saj ga boste pogosto igrali večkrat zapored – predvsem takrat, ko vam ne uspelo pobegniti že v prvem poskusu …

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Leto

2012

Avtor

Kristian Amundsen Østby

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

10 min

Priporočena starost

8 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Metanje kock, Modularna plošča, Polaganje ploščic, Sodelovanje

Dice Tower

Video Thumbnail
Escape: the Curse of the Temple Review - with Tom and Melody Vasel


Rahdo Runs Through

Video Thumbnail
ESCAPE The Curse of the Temple Gameplay Runthrough


Shut Up & Sit Down

Video Thumbnail
Review: Escape: The Curse of the Temple


Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Escape: The Curse of the Temple”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00