My First Stone Age

Kdo bo prvi uspel postaviti uto za svoje neandertalce? My First Stone Age je igra, v kateri se odpraviš na potep po vasici, v kateri nabiraš stvari, ki jih potrebuješ, da bi lahko postavil svojo kolibo. Pri tem ti pomaga zvesti štirinožni prijatelj pa tudi soigralci, s katerimi lahko zamenjaš dobrine! Otroška igra leta 2016.

2 - 4

Število igralcev

15 min

Čas igranja

5 +

Priporočena starost

Neodvisna od jezika

Jezik navodil

34,90 

Na zalogi

Včasih, v kameni dobi, ko še ni bilo denarja, so ljudje živeli čisto drugačno življenje. Ljudje so tisto, kar so želeli, nabrali, nato pa so stvari menjali med seboj.  V igri spoznaj Jonatana in Jado, dva prazgodovinska otroka in jima pomagaj nabrati dobrine, ki jih potrebujeta, da bi lahko zgradila kolibo. 

Kako se igra?

Glinene sklede, ribe, slastni sadeži iz gozda in zob mamuta – to so stvari, ki jih moraš zbrati preden lahko postaviš uto za svoje neandertalce. Pri tem ti bo pomagal zvesti prijatelj kuža, ki ti bo lahko vsak krog prinesel eno stvar po tvoji izbiri, vendar pazi, da ga k sebi ne zvabi kateri od soigralcev, saj bo potem pomagal njemu.. Nič ne skrbi, če ti bo katera dobrina manjkala, saj jih lahko kadarkoli lahko zamenjaš s prijatelji za mizo.

Na svoji potezi se premikaš z obračanjem žetonov, ki so razporejeni okrog plošče – na nekaterih je simbol polja, na katerega se moraš premakniti, na drugem pa je narisana kocka, ki ti omogoča, da se premikaš v poljubno smer. Splača si zapomniti, kje so nekateri žetoni, zato da se boš lahko bolj svobodno premikal po plošči! Vendar pa se bodo v nekem trenutku premešali in tvoj spomin bo pred novo preizkušnjo …

V čem je čar?

My First Stone Age je odlična igra, ki kombinira spretnosti spomina, blagovne menjave in nekaj zelo preproste taktike. Otroci se je naučijo v manj kot petih minutah, ponuja pa ravno prav zahtevne odločitve, da ne bo postala dolgočasna.

Komu je namenjena?

My first Stone Age je namenjen otrokom od 5 let navzgor in je najbolj primeren za otroke med 5 in 12 let. Odlično se igra tako v dvoje, kot pri polni mizi štirih igralcev. Zaslužena dobitnica nagrade otroška igra leta 2016.

Zakaj jo imamo tako radi?

Lesene barvne figurice in krasne ilustracije, zaradi katerih se zlahka vživimo v prazgodovinsko dobo.

GremoŠeEno* kriterij:

Dolžina igre je okrog 15 minut, kar je idealna dolžina, saj je dovolj polna dogajanja, da lahko igranje končate po prvi, ali pa greste še eno in jo nato ponavljate cel večer.

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Z-Man Games

Leto

2016

Avtor

Marco Teubner

Navodila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

2 – 4

Čas igranja

15 min

Starost

5 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Uporaba spomina, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/my-first-stone-age-navodila.pdf

 Dice Tower

Video Thumbnail

My First Stone Age Review – with Tom Vasel

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00