Flash Point: Fire Rescue

Sodelovalna igra, kjer gasilci poskušate skupaj pogasiti požar in rešiti ponesrečence iz goreče stavbe, preden se ta podre.

1 - 6

Število igralcev

45 min

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

39,90 

Na zalogi

V Flash Point: Fire Rescue pride v gasilsko centralo obupan klic – vaša ekipa pa je že na poti do goreče hiše, v kateri je vaša naloga, da rešite življenja ujetih. Vsak od vas prejme svojo posebno vlogo – nekdo med vami bo vodja akcije, drugi postane voznik gasilskega kamiona (nadzoruje tudi brizgalno), tretji prejme posebno obleko in bo specialist za odstranjevanje nevarnih kemikalij, četrti pa je zdravnik, ki pozdravi ponesrečence. Pred vami je plošča z različnimi sobami v hiši – dvostranska je, tako da lahko izberete katero od dveh hiš želite reševati. Ob pričetku igre z metom kocke odkrijete kje so glavna žarišča požarov v hiši, kje so dodatne nevarnosti (vnetljive snovi) in kje so ujeti ponesrečenci, med katerimi so tudi nič hudega sluteči kužki in mucke! Vaša naloga je, da rešite 7 od 10 žrtev. Na potezi lahko gasite požare, se premikate po zgradbi, prenašate ponesrečence in opravljate posebne akcije, ki pripadajo vašemu liku. Ves čar igre je v skrbnem načrtovanju, kdo bo počel kaj, obenem pa morate dobro opazovati, kako se širi požar, da se lahko varno premikate naprej. Ves čas ste tudi pod časovnim pritiskom, saj se hiša lahko zaradi ognjenih zubljev tudi podre. Vendar pa s tem v zidovih ustvarja tudi nove luknje, zaradi katerih se skozi zgradbo lahko premikate bolj bliskovito. Priložena je tudi ekspertna različica pravil, s katero lahko določate težavnostno stopnjo igranja, glede na izkušenost igralcev.

Igro Flash Point: Fire Rescue ( »Točka vžiga: Gasilsko reševalna misija «) lahko v marsičem primerjamo z igro Pandemic. Odločitev za reševanje ljudi iz gorečih stavb ali reševanje sveta pred boleznimi je stvar okusa, sta pa tudi dovolj različni, da je vredno imeti obe, če ste navdušenec nad sodelovalnimi igrami. Pandemic je s predvidljivim obnašanjem bolezni bolj primerna za možgančkanje. Flash Point: Fire Rescue je bolj realistična, tematska in dramatična igra, kjer se borite za življenja konkretnih oseb (no, figuric) v borbi z nepredvidljivimi ognjenimi zublji (narisanih na žetončkih, nič bat).

Oglejte si še razširitve za igro, ki igranju dodajo možnost igranja v dvonadstropni hiši ali pa pogumnega reševalnega kužka!

 

Založnik

Leto

2011

Avtor

Kevin Lanzing

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

45 min

Priporočena starost

8 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Metanje kock, Različne moči igralcev, Sodelovanje, Uporaba akcijskih točk

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail
Miami Dice - Episode 47 - Flash Point Fire Rescue


Game Boy Geek

Video Thumbnail
Flash Point Fire Rescue - with the Game Boy Geek

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00