For Sale

For Sale je zelo priljubljena kratka igra trgovanja z nepremičninami, ki poteka v dveh fazah. V prvi na dražbi kupujete čim boljše nepremičnine, v drugi fazi pa jih skušate prodati za čim več denarja.

3 - 6

Število igralcev

20 min

Čas igranja

Angleška

Pravila

22,90 

Na zalogi

Igro For Sale sestavlja 30 simpatičnih kartic z nepremičninami, ki so različnih kvalitet – vse od pasje utice do vesoljske postaje. Igralci ob pričetku igre prejmejo enako količino denarja in odprejo prvih pet nepremičnin. Pričnejo se napeta pogajanja!  Pri njih moramo položiti višji znesek od prejšnjega najvišjega ali pa odstopiti. Igralec, ki ima ob koncu kroga pred sabo največji znesek, prejme najvrednejšo nepremičnino (npr. prestižni dvorec s številko 27), igralec z najnižjim zneskom pa največjo podrtijo (npr. prenosno stranišče s številko 2). Ostali igralci si razdelijo vse vmes. Trik je v tem, da znate dobro razporediti svoj denar med 6 krogov pogajanj – takrat, ko so na mizi same podrtije varčujte, ko pa so pred vami nepremičnine zelo različnih kvalitet, se le potrudite!

V drugi fazi nakupljene nepremičnine namreč prodajate po podobnem sistemu, kot ste jih kupovali. Odpre se 5 kartic z bankovci različnih vrednosti. Vsak igralec igra eno izmed svojih nepremičnin – igralec z najvišjo nepremičnino vzame najvrednejši bankovec, igralec z najnižjo pa drobiž, ki ostane – morda je to celo ničla! Iščete pravo izbiro trenutka za prodajo – pogosto je razlika med cenama nepremičnin s številkama 17 in 18 ogromna. Če so na mizi bankovci z vrednostmi 0, 3, 3, 9 in 17 tisoč, se je vredno potruditi in odigrati eno izmed dveh najbolj prestižnih stavb. Ob koncu igre igralci preštejete denar in najbolj spreten preprodajalec postane zmagovalec.

Igra For Sale je zelo preprosta in hitra igra za igralce, ki želijo preizkusiti svojo poslovno žilico pri pogajanju za ceno in za izbiro pravega trenutka. V kategoriji “ogrevalnih” iger se je prijela med igralci po vsem svetu, ker poteka v hitrem ritmu, ponuja ravno prav taktike in jo razložimo v manj kot minuti. Pa dober ulov, lovci na cene!

Založnik

Leto

2009

Avtor

Stefan Dorra

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

20 min

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Dražba, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail

Apocalypse Chaos Review – with Zee Garcia

Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “For Sale”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku