Geistesblitz 5 vor 12

Nova in zahtevnejša verzija igre Geistesblitz, ki dodobra preizkusi vašo zbranost. Med devetimi predmeti v petih barvah morajo igralci zagrabiti pravi predmet, glede na to, kaj je narisano na odprti kartici.

2 - 8

Število igralcev

15 min

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Neodvisna od jezika

Jezik navodil

19,90 

Na zalogi

Geistesblitz je igra, v kateri se vam bo ob koncu vrtelo od barv in oblik! Mali duhek je slikal predmete v svoji hiši, toda, ker je barvno slep, mu jih morate pomagati zbrati. Za razliko od prve različice igre, je na mizi kar devet figuric različnih oblik in različnih barv. Igralec, ki je na potezi, obrne kartico, na kateri so vedno narisani trije predmeti, toda ne nujno v pravih barvah. Če je kateri od narisanih predmetov točno tak kot na kartici (npr. modra svetilka), morate figurico čimprej pograbiti z rokami. Če pa na sliki noben od predmetov ni v pravi barvni kombinaciji, morate pograbiti tistega, ki manjka. Na sliki sta moder cilinder in črna sova. Pograbiti morate belega duhca, saj je to edini predmet, katerega lastnosti na sliki niso zastopane.

V tretji različici igre so dodana nekatera nova pravila, ki jih lahko dodate igranju in ki precej otežijo iskanje pravega predmeta. Če se na sliki pojavi sova, morate zaklicati ime predmeta, namesto, da ga pograbite. Če se na sliki pojavi duhec z uro (odpravlja se na zmenek), mora igralec povedati kakšen čas kaže ura na sliki. Če se pojavi magično ogledalo, morate pograbiti predmet, ki ga vidite v odsevu ogledala. Če se na sliki pojavijo sova, duhec in ogledalo hkrati, pa morate povedati barvo predmeta, ki se odseva v ogledalu. Uf, sliši se zakomplicirano! Toda ni, saj pravila dodajate po lastni želji in si tako prilagodite težavnost – ponavadi se že ob prvem igranju zgodi, da se želijo vsi igralci preizkusiti v najtežji različici. Odlična, 15 minutna igra za staro in mlado.

Založnik

Zoch Verlag

Leto

2013

Avtor

Jacques Zeimet

Navodila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

2 – 8

Čas igranja

15 min

Starost

8 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Prepoznavanje vzorcev

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00