Ghost Stories

Ghost stories je sodelovalna igra, v kateri morajo igralci v vlogi taoističnih menihov obvarovati vas pred duhovi iz pekla. Igro je možno igrati tudi solo, je pa ena izmed težjih predstavnic sodelovalnih iger.

1 - 4

Število igralcev

60 min

Predviden čas igranja

12 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

39,90 

Na zalogi

Ghost Stories je igra v kateri skupaj s soigralci odganjate duhove iz male vasice, v kateri živijo menihi. Igralec na potezi iz kupa kartic povleče duha in ga postavi na prazno mesto okrog plošče. Mest je le 12 in ko se vsa zapolnijo, izgubite igro, zato morate duhove ves čas odganjati. Proti njim se borite s premikanjem po vasi, ki jo sestavlja devet ploščic – vsaka vam da drugo akcijo. Ob spopadu z duhom vržete kocke, vendar sta ugodni stranici le 2, tako da so spopadi vse prej kot lahki. Duhovi imajo tudi različne moči in posebne sposobnosti, ki vplivajo na sposobnosti igralcev ali pa preganjajo vaščane in vam s tem blokirajo določene akcije. Nekateri izmed njih ob začetku kroga nad vas privlečejo tudi urok, s katerim se morate spopasti. Na srečo v vasici prejmete tudi žetone, ki vam pomagajo v bojih ali pa z njimi pridobite dodatne poteze. Vaš cilj je, da premagate velikega duha Wu-Fenga in prej ne umrete. Tudi če se zgodi to, imate še eno upanje – v vasi je pokopališče, kjer lahko vstanete od mrtvih.

Ghost Stories je izjemno priljubljena sodelovalna igra predvsem zaradi preprostega načina igranja in težke težavnostne stopnje. Prava izbira za igralce, ki iščete zares dober namizni izziv.

Priporočamo, da si ogledate tudi razširitvi White Moon (doda družine, ki jih morate rešiti) in Black Secret (doda način igranja eden proti vsem).

Založnik

Leto

2008

Avtor

Antoine Bauza

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

60 min

Priporočena starost

12 +

Zahtevnost

Zahtevne igre

Mehanika

Metanje kock, Modularna plošča, Potovanje po zemljevidu, Različne moči igralcev, Sodelovanje

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail
Ghost Stories Review - with Tom Vasel


Game Boy Geek

Video Thumbnail
Ghost Stories Gameplay Runthrough

 • Hitri predogled
  Akcija!

  Ghost Stories: Black Secret

  36,90  24,90 

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

 • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
 • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
 • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
 • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00