Gloobz

Gloobz je igra opazovanja in hitrega razmišljanja, pri kateri morate poloviti čim več pravilnih figuric pošasti glede na obrnjeno kartico.

2 - 6

Število igralcev

20 min

Čas igranja

Neodvisna od jezika

Jezik navodil

18,90 

Na zalogi

Gloobzi so prisrčne male zverinice, ampak če jih izpustite izpred oči, povzročajo pravi kaos kamorkoli pridejo, zato jih hitro ujemite!

Kako se igra?

Na sredino mize se postavi 7 figuric – 4 pošasti Gloobz in tri pločevinke z barvo. Vsak Gloobz ima svojo obliko in barvo. Oblike predstavljajo tri različne Gloobz figurice, barve pa tri pločevinke, napolnjene z različnimi barvami. Vsakič, ko je igralec na potezi, obrne eno Gloobz kartico. Tik preden jo obrne, reče “več Gloobzov“ ali “manj Gloobzov“. Če reče “več Gloobzov“, morajo igralci hitro uloviti tiste figurice, katerih barve ali oblike se najpogosteje pojavijo na kartici. Za vsako pravilno figurico dobi igralec eno točko. Če reče “manj Gloobzov“, pa tiste, ki jih je na kartici najmanj ali pa jih sploh ni. V kupček pa so vmešane tudi karte, ki še dodatno popestrijo igro, pri katerih morate pograbiti vse figurice ali pa posebej simpatičnega Megagloobza, ki prinaša kar 3 točke!

V čem je čar?

Gloobz je ena najboljših iger opazovanja in hitrega razmišljanja. Za razliko od drugih iger, ki testirajo vašo odzivnost, lahko pri Gloobzu postanete boljši, četudi imate za mizo enega igralca, ki izstopa po svoji hitrosti. Na vsaki potezi morate namreč pograbiti 2-4 figurice, zato se v vsakem krogu zgodilo, da bodo igralci želeli zagrabiti eno figurico, nato jih bo nekdo prehitel in bodo morali izbrati novo. Zato je pomembno tudi opazovanje nasprotnikov, kar je za ta žanr igre nekaj posebnega!

Komu je namenjena?

Gloobzi so družinska igra, za otroke starejše od 6 let. So pa tudi izjemno zabavna igra za odrasle, tudi za večje skupine- hkrati jih lahko igra do 6 oseb.

Zakaj jo imamo tako radi?

Figurice Gloobzov so izjemno simpatične in prijetno mehke, zato se bodo z njimi zelo radi igrali manjši otroci. (Pa tudi odrasli.)

GremoŠeEno* kriterij:

Gloobzi trajajo okrog 20 minut, čas igranja pa lahko povsem prilagodite svojim željam, saj se igra konča, ko dosežete določeno število točk. V primeru Gloobzov torej ne boste rekli »Gremo še eno«, ampak le »Gremo še!«.

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Gigamic

Leto

2015

Avtor

Alexandre Droit

Navodila

Slovenska

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

2 – 6

Čas igranja

20 min

Zahtevnost

Lažje igre

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail
Gloobz Review - with Tom Vasel

Ocene


Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Gloobz”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00