Glüx

Glüx je abstraktna igra osvetljevanja sob. Igralna plošča je razdeljena na 9 sobic, ki jih morate igralci osvetliti s svojimi žetončki.  Pri tem si prizadevate imeti na koncu igre najvišji seštevek pik v posamezni sobi.

2 - 4

Število igralcev

45

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Neodvisna od jezika

Jezik navodil

28,90 

Na zalogi

Pri Glüxu na ploščo polagate žetone, ki predstavljajo male električne vezi. Vaša naloga je, da iz svoje začetne vtičnice pripeljete svoje povezave do sobic, ki jih razsvetlite z lučmi. Po plošči lahko potujete le navpično in vertikalno, pri tem pa vam na poti ne sme stati nobena druga vez. Na potezi vlečete žeton in ga položite toliko polj stran, kot določa ena izmed vaših prej postavljenih vezi (če je na njej številka 4, morate postavljati točno 4 polja stran). Žetoni so dvostranski, na eni strani je ena številka, na drugi pa druga in vedno pridejo v enakih dvojicah: 1 in 6, 2 in 5, 3 in 4.Tako imate na vsaki potezi dve možnosti, od katere so odvisni vaši nadaljnji premiki, saj vsak na novo postavljen žeton predstavlja novo možno izhodišče. Vaš cilj je, da pridete v sobice – posebej označene kvadrate na plošči – toda vaši soigralci počnejo podobno, zato bo tam gneča! Na srečo lahko nasprotnikove žetone prekrijete, če so ravno pravšnje število polj stran od vašega žetona, s tem pa jim vzamete odskočno desko. Ko enemu izmed igralcev zmanjka žetonov v vrečki, je igra končana.

Glüx je napeta in ravno prav “žleht” igra, z dobro mero razmišljanja, kot se za abstraktno igro spodobi. Na potezi nimate preveč odločitev, zato se igralcev na potezi ne čaka in poteka v hitrem ritmu. Na začetku igre, ko je plošča prazna, je premikanje zelo enostavno, kasneje pa soigralci zaprejo marsikatero vašo pot. Med igro si boste zastavljali predvsem vprašanje, katero stran žetona igrati – prednost  visokih številk je, da vam omogočajo hitre skoke po plošči, vendar niso dobri za gradnjo v sobicah, ki so majhne, saj od njih ne morete graditi v bližino. Glüxa je enako dober v dvoje, kot tudi s tremi in štirimi igralci, zato je odlična izbira za ljubitelje abstraktnih, miselnih iger, ki iščejo igro z nezahtevnimi pravili za vsako priložnost.

 

Leto

2016

Založnik

Queen Games

Avtor

Jakob Andrusch

Navodila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

2 – 4

Čas igranja

45

Starost

8 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Zasedanje ozemlja

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail

Glüx Review – with Tom Vasel

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00